Catalonia Talent

Catalonia Talent

Elena Barraquer, presidenta de la Fundació Elena Barraquer, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

21 de juny de 2020

Articles

Elena Barraquer és la tercera generació després d’Ignasi i Joaquim Barraquer dedicada íntegrament a la salut ocular. Després de 100 anys que el seu avi patentés una nova forma molt menys invasiva per a eliminar les cataractes, Elena Barraquer dirigeix la fundació que duu el seu nom i que, al llarg dels darrers quinze anys haurà tornat la visió “a unes 20.000 persones”.

Barraquer, que compagina la feina a la clínica amb la de la Fundació, explica que per culpa de la pandèmia es van haver d’aturar totes les intervencions i també els viatges planejats aquest any amb els voluntaris per eliminar les cataractes de centenars de persones de l’Àfrica. Precisament, Barraquer és crítica amb com la Covid19 ha fet desaparèixer i silenciar tota la resta d’intervencions. “Hi ha centenars de persones que han mort per por a anar als hospitals”, revela Barraquer. És per això que creu que la desescalada hauria d’haver estat més rápida, amb mesures, però que permetéssin a les persones tornar a tractar-se de les patologies prèvies.

La fundació seguirà treballant els propers mesos per a aconseguir nous fons i poder finançar les missions a diversos països, on Barraquer i el seu equip tornaran la vista a moltes persones. Mentrestant, anima a presentar-se als Premis Talent Cambra com a eina de foment dels valors de la innovació i la feina ben feta.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta entrevista publicada a ElNacional.cat

 

Contingut relacionat

Carregant...
x