Catalonia Talent

Catalonia Talent

El talent operístic, citat al Francesc Viñas del Liceu

15 de gener de 2021

Articles - Cultura

La 58 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas arrencarà demà, dissabte 16 de gener, i s’allargarà fins al diumenge 24. Després de mesos de feina intensa per adaptar l’esdeveniment a la normativa creada per la Generalitat arran de la pandèmia del coronavirus, finalment “es podrà celebrar aquesta edició atípica amb pràcticament el mateix nombre de concursants —un centenar— que venen cada any a Barcelona”, segons va comentar el president de la Fundació Privada Francesc Viñas, Miquel Lerín, a la presentació de l’edició d’enguany.

Els cantants, provinents d’arreu del món, han estat seleccionats per un jurat internacional d’entre els 477 candidats que es van inscriure al concurs i van participar a les audicions preliminars, que enguany es van celebrar per primera vegada en format audiovisual a Berlín, Milà, Londres, Nova York, Beijing, Los Angeles, París, Moscou, Madrid i Barcelona.

El 95% dels 125 candidats que han viatjat a Barcelona per a fase que comença demà són de procedència internacional. Entre els 32 països amb representació destaquen Corea del Sud (24), Estats Units (14), Rússia (12), Itàlia (9), Regne Unit (8), Espanya (6) i Ucraïna (6). Per cordes, hi ha una major presència de sopranos (50), barítons (25), mezzosopranos (20) i tenors (18). Cinc baix-barítons, cinc baixos i dos contratenors completen la selecció. En total, hi ha 70 dones i 55 homes.

De totes les ciutats on es van fer les proves prèvies, Barcelona és la que més participants aporta a la segona fase, amb un total de 41. La segueixen Berlín amb 23, Londres amb 21, Madrid amb 13, Milà amb 11, Los Angeles amb 7, Nova York amb 4, Beijing i Moscou amb 2, i París amb 1.

La segona prova i la prova semifinal del concurs seran presencials i tindran lloc al Conservatori Superior de Música del Liceu entre el 17 i el 20 de gener, sempre respectant totes les mesures sanitàries. Precisament per evitar riscos, no es permetrà com altres anys l’entrada d’espectadors. En canvi, el públic sí que podrà assistir als concerts que interpretaran dies després els finalistes i els guanyadors. La prova final se celebrarà el 22 de gener al Gran Teatre del Liceu i en acabar es farà públic el veredicte del jurat. Dos dies després, el 24 de gener, els guanyadors seran els protagonistes d’un concert final amb orquestra en el mateix escenari. Els dos es podran seguir via streaming.

Temes operaliceumusicafrancesc viñasconcurs

Contingut relacionat

Carregant...
x