Catalonia Talent

Catalonia Talent

El SOC ofereix 1.495 contractes en pràctiques a joves durant sis mesos a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre

13 d'agost de 2021

Articles - Economia

Govern - 

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destina 16.445.000 euros a la subvenció de 1.495 contractes en pràctiques per a joves durant sis mesos a un total de 634 ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre de tot Catalunya dins del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu.

Concretament, el SOC possibilita la contractació de 912 joves a 390 ajuntaments; 169 joves a 41 consells comarcals, i 414 joves a 203 entitats sense ànim de lucre. Així, el pressupost queda desglossat de la següent manera: 10.032.000 euros per a ajuntaments, 1.859.000 euros per a consells comarcals i 4.554.000 euros per a entitats.

La convocatòria anual del programa “Joves en pràctiques” té com a objectiu el foment de la contractació a joves per tal de millorar la seva ocupabilitat. Una de les barreres més importants que troba la gent jove en la seva inserció en el mercat de treball és la manca d’experiència. Programes com aquest ofereixen una oportunitat per saltar aquesta barrera, i els permeten obtenir una certa experiència en l’ocupació relacionada amb els seus estudis. Actualment a Catalunya hi ha aproximadament 14.000 joves amb estudis que estan a l’atur i registrats al SOC com a demandants d’ocupació.

Els requisits per optar a un dels contractes en pràctiques són: tenir menys de 30 anys, disposar d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior o d'un certificat de professionalitat, així com estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació al SOC. Les persones que hagin participat en la convocatòria del 2019 i del 2020 no podran fer-ho en la d’aquest any.

Les persones interessades es poden dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat per sol·licitar registrar-se en el procés de selecció.

Les entitats locals i socials subvencionades pel SOC han de formalitzar els contractes com a molt tard el dia 30 de setembre de 2021.

Temes socfeinaoferta

Contingut relacionat

Carregant...
x