Catalonia Talent

Catalonia Talent

El sector IT millora les seves previsions de contractació en el segon trimestre de l'any

11 d'abril de 2023

Articles - Economia

El Estudio de Proyección de Empleo de ManpowerGroup per al segon trimestre de 2023 apunta a una millora generalitzada en les expectatives de contractació de les empreses a Espanya.
 En aquesta línia se situa el sector IT, amb una projecció neta del 17% en contractes entre els mesos d'abril a juny, 9 punts més respecte a les estimacions del primer trimestre de l'any. D'aquesta forma, 4 de cada 10 empreses IT mantindran la plantilla actual, casi el mateix nombre que estima incrementar l'equip; mentre que un 21% apunta a reduccions. A pesar de l'optimisme, venda d'IT del primer 3 de sectors amb més empleabilitat, empujat per la millora d'altres.

En cuanto al resto de industrias, el mejor pronóstico lo registrar Energía y suministros, que pasa de estar en la cola a encabezar la lista, con un crecimiento de 36 puntos y una perspectiva de contratación del 20%.

Tras IT, Salud y farmacia apunta a un 10%, con una subida de 7 puntos; el sector Financiero e inmobiliario prevé un 9%; i Béns i serveis de consum un 8%. Finalment, Industria cerra el rànquing, encara que el creixement de 7 permet tornar a positiu (5%).

IT lidera el rànquing d'empleabilitat per sectors a nivell global
En el context global, les empreses IT lideren el rànquing d'intencions de contractació en cada trimestre des de fa dos anys. Per al període d'abril a juny es manté al cap amb un 34%.
A pesar de les reduccions de plantilla en algunes empreses tecnològiques, només un 16% de companyies IT disminuirà els seus equips en el nou trimestre, mientas que la meitat estima que augmentarà i un 32% prevé l'estabilitat.


Tras IT, es troba en el podio d'optimisme Serveis de comunicació (30%) i Financiero e Inmobiliario (29%).

Contingut relacionat

Carregant...
x