Catalonia Talent

Catalonia Talent

El programa 'De la ciència al mercat' impulsa 25 projectes emprenedors

16 de desembre de 2022

Articles - Startups i emprenedors

Després de tres mesos de formació, el 15 de desembre ha tingut lloc, a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), l'acte de cloenda de la quarta edició del programa 'De la ciència al mercat'. Aquesta iniciativa té l’objectiu de fomentar la transferència de tecnologia i coneixement donant suport a l'estudiantat de màster o doctorat a transformar el seu treball de fi de màster o tesi doctoral en un projecte empresarial.

Aquesta edició ha comptat amb 25 participants provinents de les universitats organitzadores. Durant l’acte, han presentat les seves propostes tant tecnològiques com socials, vinculades a la salut, el medi ambient o l’educació, entre d’altres. Alguns exemples de les propostes que s'han presentat són: una eina per gestionar dades de consum per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica, un projecte per produir bioplàstics, un robot autònom d’entrega de paquets o un tractament alternatiu de l’osteosarcoma basat en plasma fred.

A part de fomentar la creació d’empreses, 'De la ciència al mercat' ha ofert als participants una visió àmplia dels programes d’emprenedoria i d'acceleració que hi ha, així com dels ajuts i opcions de finançament als quals poden optar les persones emprenedores. D’aquesta manera, el programa també fa una funció d'orientació professional a l'estudiantat que vol emprendre. Així ho ha valorat Sira Mogas, participant de l’anterior edició i fundadora i directora de KOA Biotech, una empresa que pretén reduir la mortalitat per infeccions de les piscifactories i l'ús d'antibiòtics. Mogas ha explicat la seva experiència i com la va ajudar el Programa per convèncer-se que volia emprendre el seu propi projecte empresarial.  

De les edicions anteriors que s’han fet del Programa, han nascut sis noves empreses emergents, com ara Mitiga SolutionsZymbol BiomodelingMeetopticsNOVAMEATGate2Brain i KOA Biotech.

A l'acte de cloenda hi han participat la vicerectora d'Emprenedoria, Innovació i Transferència de la Universitat de Barcelona (UB), Mercè Segarra; el vicegerent de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Iván Martínez; el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins, i la vicegerent de Recerca, Transferència de coneixement i Innovació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Mònica de Forn. Tots ells han destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives per crear una societat crítica i han posat en valor la col·laboració entre les quatre universitats per donar continuïtat als projectes que s’han desenvolupat.

'De la ciència al mercat' està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x