Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Pla Anual de Transferència Tecnològica 2022 preveu 900 actuacions per impulsar la innovació, emprenedoria i tecnificació al sector agroalimentari, pesquer i forestal català

8 de març de 2022

Articles - Indústria i Territori

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2022, com va publicar, ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que preveu un total de 900 actuacions, 759 de les quals són activitats de transferència de coneixements tècnics i de gestió (jornades tècniques, sortides i altres sessions de divulgació), i 141 són activitats d’experimentació i  demostració.

El Pla Anual de Transferència Tecnològica és l’instrument que integra i dóna suport a les actuacions de transferència del coneixement i de demostració adreçades al sector agroalimentari, forestal,  pesquer, i rural català. Es tracta d’un pla coordinat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb l’objectiu d’impulsar la transferència de coneixement com a element clau per a augmentar la innovació, la competitivitat, i la sostenibilitat de les empreses que formen el teixit productiu, transformador, comercialitzador, i de serveis en l’àmbit agroalimentari, pesquer, forestal, i del medi natural de Catalunya.

El desenvolupament del PATT es realitza gràcies a l’estreta col·laboració entre administracions, centres de recerca, universitats, fundacions, organitzacions de productors, organitzacions professionals, associacions, clústers, empreses, ONG, i altres agents del territori.

L’oferta d’actuacions abasta tot Catalunya, amb propostes previstes en 40 sectors o àmbits diferents. Les activitats programades donen resposta a temàtiques pròpies dels sectors productius més tradicionals i a temàtiques transversals com la gestió del sòl i la fertilització, el reg, el desenvolupament rural, la gestió de l’empresa, la producció ecològica, l’estalvi energètic i energies renovables, la bioeconomia o la qualitat i comercialització dels productes agroalimentaris, a més d’actuacions en l’àmbit forestal i del medi natural.

Les actuacions incloses al PATT 2022 es poden consultar al web del Departament (Inici > Àmbits d'actuació > Formació i innovació > Transferència tecnològica > Pla anual de transferència tecnològica > Programació anual d'actuacions). A més, totes les activitats recollides en el PATT també es poden consultar i descarregar en format pdf a través del portal RuralCat mitjançant el següent enllaç: http://ruralcat.gencat.cat/formacio-i-transferencia/jornades.

Balanç d’execució del PATT 2021

El Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2021 es va desenvolupar d’acord a les restriccions derivades de la situació sanitària conseqüència de la Covid-19. Per aquest motiu, durant l’any passat, les jornades es van oferir, majoritàriament, en format en línia.

Durant l’any 2021 es van realitzar 160 activitats de demostració i  451 jornades tècniques, els programes, els vídeos, i les ponències de les quals estan disponibles a través de RuralCat. L’oferta del nou format de jornades en línia ha tingut molt bona acollida per part del sector. Més de 22.500 persones han assistit a les jornades programades en el marc del PATT 2021. Les jornades han estat organitzades per 77 unitats promotores diferents.

Tota la informació relativa al PATT s’actualitza diàriament i és consultable a través del web del Departament (www.agricultura.gencat.cat), dins de l’àmbit d’actuació de Transferència Tecnològica, o del portal RuralCat (https://ruralcat.gencat.cat). Així mateix, es troba actiu el servei de subscripcions a sectors d’interès del PATT o el compte de Twitter @ruralcat per a conèixer diàriament els programes detallats de les jornades i seminaris.

Contingut relacionat

Carregant...
x