Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Patronat de Promoció Econòmica del Pallars Jussà impulsa l'emprenedoria i la competitivitat empresarial a la comarca

10 d'abril de 2024

Articles - Indústria i Territori

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, acompanyat del director del servei, Ramon Boixadera, ha compartit davant el Consell d’Alcaldies del Consell Comarcal del Pallars Jussà, les iniciatives i programes que estan impulsant per estimular la creació d'empreses locals, fomentar la innovació i reforçar la competitivitat empresarial.

Durant la reunió, en què ha estat rebut pel president del consell, Ramon Jordana, Verdú s'ha connectat amb gairebé tots els alcaldes de la comarca.

S'han exposat els recursos i serveis disponibles per als municipis a través del catàleg de serveis del Patronat. A més, s'ha destacat l'Oficina de Suport de Projectes Europeus (OSPE), posada en marxa aquest primer trimestre, que ofereix assistència als ajuntaments de menys de 5.000 habitants, especialment els de menys de 2.000 habitants, en tots els aspectes relacionats amb els fons europeus.

També s'han presentat els resultats del Punt d’Atenció Globalleida del Pallars Jussà, centrat en reforçar l’emprenedoria i el teixit empresarial de la comarca, així com en donar suport a activitats de formació i accions vinculades a la promoció econòmica.

Durant l'any 2023, es van elaborar 35 plans d'empresa que van resultar en la creació de 21 noves empreses. Pel que fa al programa Reempresa, dels 15 casos atesos, 7 han tingut èxit. A més, s'ha ajudat en el procés de consolidació a 20 empreses i més de 250 persones han participat en accions d’orientació i sensibilització.

Verdú ha recalcat que des del 2019, la Diputació de Lleida està treballant per transformar el model econòmic del territori amb la finalitat de fixar i atreure població i talent que assegurin el benestar a les properes generacions.

En aquest sentit, ha subratllat la importància del Consell d’Alcaldies com a oportunitat per a la cooperació entre institucions i per a la dinamització de la comarca. Ha elogiat la tasca conjunta amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida per al benefici de tots els habitants del Pallars.

Finalment, ha destacat la utilitat dels punts de referència comarcal i els resultats positius que mostren el valor d'aquest servei, consolidant-se com un recurs essencial per al suport a l'emprenedoria i l'empresa a tot el territori.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x