Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Pallars Sobirà, reis de la muntanya

28 de gener de 2022

Articles - Catalunya Neu

Espot, és una de les pistes més reconegudes del Pirineu. Situada al Pallars Sobirà, les pistes se situen entre frondosos boscos de pi negre, amb vistes espectaculars a les muntanyes que encerclen l'estació, a més de 3000 metres. Reconeguda per la qualitat de la seva neu garantida, un 60% del domini esquiable és amb neu produïda, el que garanteix que els 25 km esquiables i 22 pistes siguin de les més concorregudes del Pirineu, en un espai ideal que ens permet visitar el Pirineu més autèntic.

En una temporada prevista fins a meitats d'abril, podeu gaudir dels 1000 metres de desnivell, 5 itineraris d'esquí de muntanya, i 3 itineraris de raquetes de neu, a més dels canvis espectaculars que es produeixen en la natura desde l'hivern a l'inici de la primavera, en un entorn natural on també s'inclou el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.  Espot és precisament notícia, perquè es tracta d'una estació líder en l'àmbit esportiu, ja que compta amb tres pistes homologades per la Federació Internacional d'Esquí, per a la celebració de competicions internacionals. Espot és un bonic poble rural típic pirinenc que combina la modernitat dels seus establiments hotelers i comerços amb la tradició arquitectònica dels seus edificis, amb els pobles de les Valls d’Àneu i les seves construccions algunes d’origen medieval.

El Pallars Sobirà va molt més enllà d'Espot. L'estació de Tavascan, d'esquí nòrdic, es troba a 10 quilòmetres d'aquesta petita localitat de la comarca, la més al nord de la Vall de Cardós, es caracteritza per un ambient d’alta muntanya en què els practicants de l’esquí alpí, el surf de neu, l’esquí de fons o la travessa poden gaudir d’una petita estació amb unes grans pistes. Al poble, l'església de Sant Bartomeu, i el pont medieval sobre el riu Lladorre constitueixen panoràmiques que cal visitar.  L'estació de Tavascan forma part del complex Tot Nòrdic, amb el qual es vol donar a conèixer l'esquí de fons a Catalunya.

Localitats com Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Llavorsí, Alins o Tírvia destaquen per un paisatge auster d'alta muntanya, amb racons de conte, una amplia oferta turística i d'esports d'aventura, i restauració i hosteleria d'alta muntanya. El formatge i les carns són els plats més celebrats de la cuina pallaresa, que compta amb delícies pròpies com la girella, un embotit típic de la zona, el formatge de tupí, l'arròs amb carreretes, la vianda, ideal per al fred d'aquests mesos i que aporta un alt contingut calòric als esquiadors i esportistes; o el palpís, una cassoleta de cuixa de corder amb cansalada, ceba, porro i pastanaga. 

 Sens dubte, amb espais feréstecs i naturals com els descrits, amb pobles que han mantingut l'encant durant la història, amb l'oportunitat dels esports de natura i muntanya que ofereixen estacions com Tavascan i Espot, i amb gastronomia com la que us proposem, el Pallars Sobirà es corona com a rei de la muntanya al Pirineu.

Contingut relacionat

Carregant...
x