Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Palau d'Esports de Barcelona acollirà un nou hub esportiu

7 d'abril de 2022

Articles - Esports

Durant les segones jornades de reactivació econòmica reAct, l'Ajuntament de Barcelona ha presentat el disseny del projecte de renovació del Palau d’Esports del carrer de Lleida, una instal·lació que esdevindrà una icona de la tecnologia i la innovació en l'esport, alhora que equipament obert a la ciutadania i al districte de Sants-Montjuïc. La inversió per renovar aquesta instal·lació serà de 40 milions d’euros i es preveu que les obres comencin el 2024.

Barcelona vol continuar essent un referent de l’esport a nivell internacional. Amb aquest objectiu i el precedent com a ciutat olímpica, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el projecte de remodelació del Palau d’Esports per convertir-lo en la seu del Barcelona Sports Hub, el centre d’innovació i tecnologia aplicades a l’esport ubicat a Montjuïc, amb vocació de convertir-se en referent internacional dels esports electrònics, els e-sports. També formarà part d’aquest hub l’Estadi Olímpic, que acollirà una incubadora de 1.100 m2 on les empreses emergents del sector sport tech podran testejar i fer servir també les instal·lacions. El pressupost per a la creació d’aquesta incubadora és de 2,8 milions d’euros. La posada en funcionament del Barcelona Sports Hub significarà la creació de 450 llocs de treball i la visita de 200.000 espectadors cada any al Palau d’Esports.

El sector econòmic esportiu és clau per a Barcelona. Significa el 2,5% del PIB de la ciutat, ocupa més de 50.000 treballadors i treballadores i compta amb més de 40.000 voluntaris i voluntàries. Les xifres dibuixen la capital catalana com un destí perfecte per la construcció d’aquest projecte. Barcelona és el cinquè hub de tot Europa més gran per a empreses emergents, segons EU-Starups; la setena millor ciutat per a viure i treballar a l’estranger, segons InterNations Expat Citý Ranking 2019; i la primera regió per a la inversió al sud d’Europa durant l’any 2020 i 2021, tal com ha publicat l’informe de Financial Times.

El renaixement del Palau d’Esports

Dissenyat per l’arquitecte Josep Mª Soteras i Mauri, el Palau d’Esports es va inaugurar l’any 1955 amb motiu de la segona edició dels Jocs del Mediterrani i va acollir milers d’esdeveniments esportius. Als 90, va acabar destinant-se a concerts. L’any 2000 es va remodelar com a recinte musical i es va convertir en el Barcelona Teatre Musical. Amb tot, a causa de les noves normatives de seguretat, l’edifici va quedar obsolet per fer-hi espectacles i es va acabar tancant. Sense servei durant els darrers 14 anys, l’immoble s’ha anat deteriorant.

Respectant l’estructura actual de l’edifici, que està catalogat, la proposta de disseny del nou Palau contempla l’adequació de 19.699 m2 d’espai d’ús esportiu, dividits en dues àrees diferenciades. L’espai superior tindria la funció de pavelló de tres pistes, polivalent, per a esports com handbol, voleibol o bàsquet i amb capacitat per entre 3.700 i 4.100 espectadors. En el cas d’acollir espectacles de ciutat, aquest aforament s’ampliaria entre 800 i 1.200 persones.

Contingut relacionat

Carregant...
x