Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Monestir de Pedralbes rep un reconeixement europeu pel seu hort medieval

14 de maig de 2024

Articles - Premis i reconeixements

L'historic Monestir de Pedralbes, situat a Barcelona, ha rebut un destacat reconeixement de l'European Heritage Hub per la seva iniciativa innovadora: l'hort medieval. Aquest projecte, emmarcat dins del marc de la Unió Europea per impulsar la transició cap a una societat sostenible, digital i integradora, destaca aquelles iniciatives que contribueixen a la transformació verda, digital i social de les ciutats.

L'hort medieval del Monestir de Pedralbes, un recinte emmurallat a la façana sud amb gairebé 3.000 metres quadrats de cultiu, ha captivat l'atenció dels experts de l'European Heritage Hub per la seva dedicació a la recuperació de la història i la preservació del patrimoni cultural.

El projecte va iniciar el seu camí el 2017, quan el Museu del Monestir va decidir restaurar aquest espai per reconstruir l'hort tal com era durant l'edat mitjana. Amb quatre parcel·les i espècies pròpies de l'Europa medieval, l'hort no només serveix com a record del passat, sinó que també és una plataforma d'aprenentatge i conscienciació ambiental.

El Monestir de Pedralbes ofereix visites guiades i activitats per al públic, incloent-hi experiències que permeten als visitants descobrir les tècniques de cultiu de l'època medieval i participar en la preservació d'aquest llegat cultural únic. Així, aquest reconeixement europeu confirma l'impacte positiu i la importància de la preservació del patrimoni històric i cultural a través de projectes com l'hort medieval del Monestir de Pedralbes.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x