Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Gremi d'Hotels urgeix a l'activació del turisme de negocis

2 de febrer de 2022

Articles - Comerç i Turisme

El President del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha fet balanç de l’any 2021 pel que fa a l’activitat turística i hotelera a la ciutat “El procés de vacunació va ser àgil i va propiciar certa relaxació de les mesures i va afavorir una mica la mobilitat de les persones però, malgrat això, hem tancat un any dolent per a l’activitat turística i hotelera a Barcelona”.

Per Jordi Clos l’any 2021 es pot dividir en tres blocs que constaten i reflecteixen la incertesa i els alts i baixos constants que l’han caracteritzat. D’una banda, el període comprés entre el mes de gener i abril, marcat per l’estancament acusat de l’activitat, amb xifres molt baixes d’ocupació que amb dificultats van superar el 20% i, amb un estancament d’obertures hoteleres que amb prou feines va arribar al 25%.

El segon període seria el comprés entre els mesos de maig i setembre, en el qual, especialment, l’evolució creixent del procés de vacunació va propiciar la relaxació de mesures i un grau més destacat de mobilitat a les persones. Malgrat això, les ocupacions van continuar sent molt baixes, amb una campanya estival dolenta a Barcelona, amb un 50% d’ocupació amb tan sols la meitat dels hotels en actiu.

Finalment, el tercer període seria el comprés entre els mesos d’octubre i desembre, en que les ocupacions van anar en descens, afectades especialment per la manca de visitant de negoci derivades d’una sisena onada i l’aplicació de severes restriccions a la mobilitat a nivell internacional que van colpejar durament el sector turístic a la nostra ciutat, culminant amb una campanya nadalenca dolenta, amb ocupacions que van estar entre el 20% i el 30%, amb l’excepció de la nit de Cap d’Any que va vorejar el 60%. Pel que fa al nombre d’hotels oberts, no es van complir les expectatives que al mes de setembre tenia l’entitat per arribar a finals d’any al 85% d’establiments oberts i, finalment, la xifra s’ha quedat en el 73% d’hotels oberts

Perspectives per al 2022
Jordi Clos ha confirmat que l’activitat turística està actualment molt parada “Les ocupacions hoteleres que tenim aquests dies són realment baixes, oscil·lant entre el 8% i el 15%”. En aquest sentit ha remarcat que “Barcelona està plenament afectada per la manca de visitants internacionals, que representen el 85% per a la ciutat”. En qualsevol cas, el President del Gremi d’Hotels ha volgut destacar que les esperances i la confiança del sector estan dipositades en la reactivació del turisme de negocis. “Tenim un calendari d’esdeveniments molt potent i il·lusionant per a aquest any i, treballem amb l’objectiu i el convenciment de que tots es podran dur a terme, amb èxit i seguretat sanitària” ha afirmat rotund Jordi Clos.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x