Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Govern renova la col·laboració amb l'ONU en polítiques de desenvolupament urbà sostenible i contra el canvi climàtic

19 de febrer de 2021

Articles - Tecnologia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la directora executiva d’ONU-Hàbitat, Maimunah Mohd Sharif, han signat la pròrroga del Memoràndum d’Entesa acordat el 2017 per impulsar projectes conjunts de desenvolupament urbà sostenible i resiliència urbana. La col·laboració s’estendrà quatre anys més, prorrogables per altres quatre.

ONU-Hàbitat és l’organisme de Nacions Unides que coordina totes les activitats relacionades amb els assentaments humans. L’acord permet al Govern i a l’ONU compartir coneixement, proporcionar-se suport mutu i definir programes de cooperació per dur a terme projectes específics.

El memoràndum parteix de la base que les ciutats haurien de ser el focus d’aplicació d’accions per incrementar la resiliència davant del canvi climàtic, de polítiques de reducció del risc, rehabilitació i desenvolupament sostenible. Les accions de cooperació que es desprenen d’aquest memoràndum es concentren en les àrees de responsabilitat del Departament de TES, com són les polítiques urbanes, el desenvolupament sostenible, la planificació del sòl, la lluita contra el canvi climàtic, la gestió de l’aigua i dels residus, i el transport públic.

Aquell memoràndum va establir el marc necessari per compartir coneixement, proporcionar-se suport mutu i definir programes de cooperació per dur a terme projectes específics, unes tasques que es concreten anualment.

A més de prorrogar la vigència de l’acord, s’han introduït diverses modificacions, com ara, per part del DTES, proporcionar a ONU-Hàbitat experiència tècnica i accés a oportunitats d’aprenentatge a través de casos d’estudi de Catalunya, en àrees relacionades amb el seu Programa de Perfils de Ciutats Resilients i fent ús de les seves xarxes professionals i del món acadèmic associat a Catalunya. A més, es facilitarà la col·laboració amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya.

També s’afegeix la possibilitat que el Departament de Territori i Sostenibilitat col·labori amb ONU-Hàbitat en projectes europeus i projectes de cooperació al desenvolupament d’interès mutu. Finalment, ONU-Hàbitat es compromet a donar suport tècnic i institucional en el procés d’elaboració, implementació i promoció de l’Agenda Urbana de Catalunya.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x