Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Govern aprova el quart pla per reforçar la relació entre Catalunya i el Japó

13 de gener de 2021

Articles - Economia

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla Japó 2020-2023, el quart pla que impulsa la Generalitat per reforçar la relació i col·laboració entre Catalunya i el país asiàtic. La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en una conferència de premsa telemàtica després del Consell Executiu que és el quart pla que s'aprova d'aquesta mena, després dels del 2009, 2012 i 2016.

El nou pla compta amb 41 accions en els principals sectors d’interès comú: l’empresarial, el turístic, el cultural i l’acadèmic-científic. Les accions previstes al pla, però, augmenten fins a 51 en total en haver inclòs necessàriament accions per fer front al context de la pandèmia global de la Covid-19, una xifra que fa d’aquest  Pla Japó el més exhaustiu fins ara. En aquest sentit, s’han incorporat deu accions coordinades amb els departaments de Salut i d’Interior derivades de la crisi sanitària per promoure específicament la col·laboració entre Catalunya i el Japó en matèria sanitària i d’emergències.

Com a exemples de les accions, en l’àmbit d’empresa, el pla pretén, entre altres, reforçar la inversió productiva japonesa a Catalunya en indústria i nous sectors, així com, alhora, promoure la presència empresarial catalana al Japó. Segons els indicadors del Pla Japó 2016-2019, més de 50 empreses catalanes inicien projectes al Japó cada any. Entre les accions de l’àmbit turístic, destaca l’objectiu d’establir una connexió aèria directa entre Catalunya i el país asiàtic. El mercat japonès és prioritari per al sector turístic català: el 2019 van arribar a Catalunya prop de 372.000 turistes japonesos, xifra que situa el Japó com a 8è mercat emissor per a Catalunya. D’altra banda, en l’àmbit d’universitats i recerca, es preveuen accions per impulsar les relacions científiques i d’innovació i fomentar la mobilitat entre centres de recerca catalans i japonesos. La col·laboració entre Catalunya i el Japó en l’àmbit del coneixement és molt destacada i, entre 2010 i 2018, hi ha hagut 124 projectes per valor de més de 4 milions d’euros entre entitats catalanes i japoneses, principalment en l’àmbit de la salut, l’automoció i les TIC.

Temes japógovern

Contingut relacionat

Carregant...
x