Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Dr. Jaume Mora rep el Premi Talent d'Honor Científic

10 de maig de 2023

Articles - Salut

La Fundació Impulsa Talentum ha reconegut la tasca del Dr. Jaume Mora, entregant-li el Premi Talent d'Honor Científic en el marc de La Nit del Talent Solidari, aquest dimarts 9 de maig en una gala a Luz de Gas, en què l'organització ha implicat nombroses entitats i col·lectius en una vetllada solidària a favor de l'Associació Anita.

Jaume Mora és director científic de l'Àrea d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​i director del laboratori de tumors del desenvolupament daquest Hospital. Forma part de diverses societats científiques nacionals i internacionals, entre les quals la Societat Internacional d'Oncologia Pediàtrica, que li va atorgar el Premi Scheweisguth, i la Societat Americana d'Oncologia Mèdica (ASCO), que l'any 2000 li va concedir el premi a l'investigador jove (YIA), així com el premi pel desenvolupament de la carrera investigadora (CDA). El 2011 va rebre el Premi anual de la Fundació BBVA, i el 2006 el primer Premi de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) per l'estudi del càncer infantil.

L'entrega del guardó li va fer l'anterior Premi Talent d'Honor en Mecenatge, Tatxo Benet, que va explicar el seu vincle i coneixement de la tasca que es fa des de l'Hospital de Sant Joan de Déu investigant i tractant el càncer infantil. El periodista, empresari i col·leccionista es va afegir així a una vetllada que es consolida com a referent de reconeixement de tasca i trajectòria de la societat civil catalana en molts àmbits diverses. 

Bru Recolons, president de la Fundació Impulsa Talentum, que ja fa nou edicions que entrega els Premis Talent, va destacar la importància que cal fer en l'àmbit acadèmit, educatiu, i econòmic per a que el talent científic que hi ha al país no acabi fugint, i va demanar el compromís institucional i de tot el sector per a establir aliances que ho permetin. "La suma del talent de persones amb trajectòries destacadíssimes com el Dr. Jaume Mora, al costat del talent de persones i entitats com l'Associació Anita i tots els avui representats aquí, que fan que es mobilitzi la societat civil des de molts àmbits diversos, fan que el país prosperi". 

La vetllada, que va ser presentada per Albert Torras, director del Catalonia Talent. incorporà, a més del premi, música amb els grups el Predicador JJ Bolton, Hotel Cochambre i Toni Cayena, a més d'un còctel solidari i recaptació econòmica per a l'Associació Anita, que treballa per a la visibilitat del càncer infantil, i dona suport amb activitats solidàries a la tasca científica, entre d'altres, del Dr. Mora.

Contingut relacionat

Carregant...
x