Catalonia Talent

Catalonia Talent

El doctor Josep Maria Via, consultor de salut i afers socials, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

11 de juny de 2020

Articles

El doctor Josep Maria Via és una de les veus més autoritzades per parlar sobre l’impacte de la pandèmia en el sistema sanitari. Va ser directiu tant de l’Institut Català de la Salut com del Servei Català de la Salut, a més de president del Consell Rector del Parc de Salut Mar de Barcelona. En l’actualitat, assessora la presidència de la Fundación Edad&Vida, “un grup d’empreses que tenen com a denominador comú l’interès per promocionar la qualitat de vida de la gent gran”.

Una de les reivindicacions que porta fent aquesta entitat en els últims anys és la integració de serveis socials i sanitaris. “Precisament això és el que ha fallat en aquesta crisi”, apunta Via, que considera que s’ha estat “injust” amb les crítiques a les residències de gent gran: “Es podria dir que no hi ha fallat res. Van ser concebudes com un substitut de la llar, no com un recurs sanitari. Ara tothom s’esquinça les vestidures per quelcom que és evident: mai no s’ha previst una atenció sanitària en el sector residencial”.

En útlima instancia, Via fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020. "El sector sanitari de la biomedicina i de la teleassistència són àmbits molt potents a Catalunya. En el nostre país tenim molt de talent i li hem de donar suport".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x