Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Conservatori del Liceu inaugura l'espai Live Room

15 de febrer de 2023

Converses amb Talent - Cultura

Hem entrevistat la directora general del Conservatori del Liceu, Maria Serrat, en motiu de la inauguració del Live Room, un espai situat a la planta baixa de l'edifici del Conservatori, al carrer Nou de la Rambla, que se suma als altres espais que la institució degana de la formació musical a Catalunya ja disposa per a la divulgació. En aquest espai, tal i com Serrat explica, hi haurà la trobada entre els músics i estudiants del conservatori amb el públic, en un entorn diàfan, pensat per a la interrelació entre músics i amics, evitant la barrera que suposa un escenari habitual.

L'espai compta amb cafeteria i màquines, espai de descans i trobada, tarima amb instruments per a que els alumnes en facin ús, pantalles amb última tecnologia i tecnologia adequada als objectius pedagògics i d'exhibició, i ha estat finançat per la Fundació Ferrer i Salat. Aviat agrupacions, combos de jazz, solistes i reconeguts músics que realitzaran master class iniciaran una progamació estable en l'espai

El Conservatori del Liceu conclou amb aquesta inauguració la celebració dels 185 anys d'història d'aquesta institució degana, que conserva els objectius d'oferir formació a les noves generacions. D'ençà la seva fundació, el Conservatori ha estat íntimament lligat al talent musical del país. El Gran Teatre del Liceu, aixecat deu anys després, el 1847, i que enguany ha celebrat els 175 anys de vida, va ser una iniciativa del propi Conservatori, que va voler crear un teatre per poder finançar estudis musicals als barcelonins de mitjans del segle XIX. 

Contingut relacionat

Carregant...
x