Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

El congrés de talent innovador i l’humanisme tecnològic

8 de novembre de 2021

Articles

Da Vinci deia que “la saviesa és la filla de l’experiència”. Així, tot comença algun dia i de tot s’aprèn, especialment en innovació on provem coses noves per adquirir coneixements i resoldre necessitats.

Estem en un canvi d’era on la revolució tecnològica ens permet estar connectats més que mai a nivell global fent que el món sigui un únic mercat i tothom som possibles col·laboradors i competidors alhora. Cada dia hem d’aprendre i amb el que aprenem, reinventar-nos com a persones i organitzacions, utilitzant la tecnologia, la creativitat i el coneixement per fer-ho de manera diferent i eficient. El coneixement està a la base de la nova economia dels intangibles i el talent que extreu valor a aquest coneixement, és el nou or. Aquest nou or es pot mesurar com a capital intel·lectual.

És conegut que els països capdavanters es mesuren per la seva capacitat d’innovació i generació de coneixement i així ho reflecteixen els índex globals d’innovació liderats per països com Suïssa, regions com Hèlsinki o els clústers d’innovació com Shenzheng. Aquestes regions tenen capacitat d’atraure i retenir talent i inversions de capital risc, centres d’innovació o R+D d’empreses, una balança tecnològica positiva, elevada capacitat de transferència de tecnologia i de generació de startups i per tant el valor dels seu capital intel·lectual. La gestió del coneixement és imprescindible en una economia global basada en el coneixement.

The Talent and Knowledge Congress és un congrés al llarg de l’any que comença el proper dia 26 i 27 de novembre la seva primera sessió a Esadecreapolis i que pretén promoure i reconèixer el talent i la gestió del coneixement de Catalunya en un món global i que s’ha organitzat en 3 ponències complementàries sobre cultura organitzacional i talent, valor del capital intel·lectual i innovació i tecnologia.

Tinc l’honor de conduir aquesta tercera ponència sobre innovació i tecnologia reunint experts de primer nivell del sector públic i privat. Avui en dia la innovació i la tecnologia formen part de la vida diària de tots, creant noves solucions, productes, models de negoci utilitzant el coneixement però sobretot portant a la pràctica una manera de ser i de fer innovadora, lligada a l’emprenedoria, l’ús de tecnologies, el coneixement i una educació basada en el coneixement. És per això que en aquesta primera trobada del Talent and Knowledge congress, en la ponència d’innovació i tecnologia tractarà temes com les noves capacitats toves, l’humanisme tecnològic, les noves regulacions i incentius al talent innovador, la innovació oberta i les noves formes de col·laboració d’un ecosistema innovador amb experts com Xavier López director general corporatiu i d’operacions d’Eurecat i Antoni Garrell, president de HM Hospitales Catalunya.

Els experts ens ajudaran a analitzar les tendències i les noves necessitats que creen noves cadenes de valor (biotecnologies, ciberseguretat, fintech, bioplastics, nova mobilitat), les possibilitats que ens donen les tecnologies disruptives com el blockchain i el món cripto i com creen gasel·les i unicorns a Catalunya per això comptem amb empresaris i experts com Montse Guardia de Big Onion i Frank Perkins de Inari.IO.

Finalment, parlarem de com la innovació i la transferència de coneixement han de ser un dels motor de competitivitat de Catalunya comptant amb alts representants de la Generalitat com Xavier Aldeguer, director de transferència i Lluís Juncà, director d’innovació i emprenedoria.

Aquesta és la primera parada de un roadmap que pretén posicionar Catalunya com l'epicentre de gestió del coneixement i del talent en l'àmbit internacional. Us hi esperem!

En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors

Temes ÀureatalentknowledgeCongressroadmaptransferència

Contingut relacionat

Carregant...
x