Catalonia Talent

Catalonia Talent

El cinema de l'ESCAC triomfa als Forqué i és nominat als Goya

19 de gener de 2021

Articles - Cultura

S’acaben d’atorgar els Premis José María Forqué de l’EGEDA (entitat de gestió de drets dels productors audiovisuals) i que són l’avantsala dels Goya. El talent de l’Escola Superior de Cinema de Catalunya figura entre els primers guanyadors de la temporada i entre els nominats de l’acadèmia de cinema espanyola.

Així destaca que «Las niñas» de Pilar Palomero, millor pel·lícula de ficció en l’edició 26 dels Premis Forqué, té a la graduada de l’ESCAC, Sofi Escudé, com a muntadora i també aspira a un Goya per la mateixa feina.

Patricia López ha guanyat el Premi Forqué a la millor interpretació femenina per «Ane», l’òpera prima de David Pérez Sañudo, un graduat de l’ESCAC i actual alumne del màster en direcció. Aquesta pel·lícula també aspira a uns quants Goya (millor pel·lícula, millor direcció novell i millor guió adaptat).

Ja es coneixen totes les nominacions per a la 35a edició dels guardons que atorga l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. Els guanyadors es coneixeran en una gala que se celebrarà a Màlaga el proper 6 de març però molts estaran directament relacionats amb l’Escola Superior de Cinema de Catalunya.

De fet, 8 alumnes de l’ESCAC compten amb nominacions pels Goya. 3 són per a David Pérez Sañudo per «Ane». Continuen la llista Marta Libertad Castillo, nominada a millor guió adaptat per «Los europeos»; Sergi Vilanova, nominat a millor fotografia per «Adú»; Sofi Escudé, millor muntatge per «Las niñas»; Lluís Rivera, millors efectes per «Orígenes secretos» i Ingride Santos, millor curt de ficció per «Beef».

Lluís Rivera és l’únic que repeteix experiència. Aquest alumne va guanyar el màxim guardó del cinema espanyol per «Superlópez» i per «Anacleto: agente secreto» en companyia d’altres graduats i professors de l’escola.

En total 11 produccions amb talent ESCAC ( d’alumnes actuals i ja graduats) estan nominades en aquesta edició. Al llarg de la història dels Goya es comptabilitzen 40 nominacions i 22 estatuetes per a aquesta escola de cinema.

Nota del Terrassa Digital

Temes cinema. Escac. ForquéPremisGoya

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x