Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Centre Mèdic Teknon, precursor del tractament del reflux gastroesofàgic

30 de març de 2021

Articles - Salut

L'any 2020 es va practicar un procediment per a crear una nova vàlvula antireflux per a tractar el reflux gastroesofàgic i es va aplicar a una persona. Un any després el pacient no té cap símptoma i el tractament ha resultat completament satisfactori. Aquest tractament ha estat únic a Espanya i a causa del seu resultat, probablement es torni a aplicar en altres pacients.

La tècnica és dur a terme a través del dispositiu EsophyX-Z 2.0, la nova vàlvula creada, i que mostra uns resultats molt similars a la cirurgia. L'aparell entra a través de la boca i arriba a l'esòfag i l'estómac. Allà actua com un endoscopi perquè els doctors puguin alliberar uns punts de polipropilè, teixit plàstic molt utilitzat en medicina, i aconseguir unir capes del teixit esofàgic amb l'estómac i es crea una vàlvula.

D'aquest nou tractament, l'especialista en l'aparell digestiu, la doctora Rocío Temiño, explica que "Ja fa diversos anys que s'utilitza a Amèrica, però a Europa no va arribar fins a finals del 2019. Està àmpliament avalat el seu ús per més de 22.000 pacients a tot el món i ara nosaltres a Espanya som els pioners en la seva incorporació".

Aquest tractament és pioner i pot significar utilitzar el dispositiu en altres malalties sense la necessitat de recórrer a la cirurgia o altres procediments igual d'invasius.

Temes teknoninnovació

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x