Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica ha atès 3000 empreses i gairebé 30.000 ciutadans

31 de juliol de 2021

Articles - Economia

Redacció. Barcelona Activa ha fet públiques les dades del primer semestre del 2021, però també les corresponents al CECORE, el Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica, que va néixer amb la pandèmia, i que volia coordinar totes les subvencions, ajudes, fons i recursos destinats a l'empresa i que permetéssin de pal·liar les conseqüències de la Covid-19 i el confinament. Sgons les dades del darrer any, del maig del 2020 al juny del 2021 el nombre d’empreses ateses ha estat de 3.109 (60% autònoms) i 28.721 persones (64% dones).

Respecte a les dades d'aquest 2021, es constata un creixement important si les comparem amb les de l'any anterior. Segons el comunicat, l’agència municipal ha atès, durant el primer semestre de l’any, 36.915 persones que han fet servir els serveis de formació i ocupació i 5.017 empreses. Es tracta d’un increment del 9% de persones usuàries i del 32% d’empreses respecte al mateix període del 2020.

El 59% de les persones ateses han estat dones, un percentatge similar al del primer semestre del 2020. Per grups d’edat, el més nombrós és el de les persones d’entre 30 i 45 anys, tot i que l’increment de persones ateses s’ha produït en totes les franges d’edat.

El sector que més s'ha dirigit als serveis de l’Oficina d’Atenció a les Empreses per fer consultes sobre empreses és el del comerç, amb 1.200 establiments comercials que han demanat algun assessorament, mentre que en el mateix període de l’any 2020 les peticions no van arribar a 1.000.

Altres sectors com transports, logística i distribució s’acosten a les 400 peticions, i sectors com les TIC, la producció creativa, el cultural, l’hoteleria, el turisme i l’oci, la indústria o els serveis urbanístics també han augmentat el nombre d’assessoraments. Pel que fa a les persones i les empreses ateses a través de les mesures dels fons extraordinaris del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), que es va posar en marxa a l’inici de la pandèmia de la covid-19, s

Temes barcelona activacomerçrestauracióFonsajudessubvencions

Contingut relacionat

Carregant...
x