Catalonia Talent

Catalonia Talent

El CBCat i Hipra entreguen els primers premis Blockchain4SDG

30 de maig de 2021

Articles - Tecnologia

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) i la multinacional farmacèutica HIPRA han celebrat aquesta setmana l'entrega de premis de la primera edició del projecte Blockchain4SDG, dirigit per Carles Agustí, expert en governança i col·laborador del Catalonia Talent. Durant l'entrega de premis s'ha guardonat un grup de tres estudiants format per: Marta Alfonso Poza, Josep Cid Ariño i Denis Expósito Navarro. El projecte de l'equip guanyador, anomenat Innobits, és una solució que permet vincular les automostres mèdiques al pacient que corresponen de manera inequívoca, a la vegada que, gràcies a la tecnologia blockchain, se'n preserva la privacitat.

Els guardonats han rebut un iPhone cada un de la mà del Sr. David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals. A la cerimònia, a més de David Ferrer i del director del projecte Blockchain4SDG, Carles Agustí, han assistit altres autoritats com l'I·lma. Sra. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, que ha tancat l'acte destacant la importància del CBCat per a la ciutat de Girona, per tal que Catalunya sigui pionera en tecnologies com la blockchain, l'Excma. Sra. Mònia Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat impulsora del centre, o el Rector Mgfc. Joaquim Salvi, de la Universitat de Girona, que ha donat suport en tot moment al projecte Blockchain4SDG.

Blockchain4SDG és una iniciativa impulsada pel CBCat, que consisteix en el plantejament d'un repte centrat entorn un ODS (Objectiu de Desenvolupament Sostenible, o SDG, per les seves sigles en anglès) a estudiants que estiguin cursant tant la carrera com el màster, de qualsevol disciplina, en una universitat catalana. Els participants han de presentar una solució vehiculada mitjançant tecnologia blockchain al repte plantejat.

En total, el CBCat plantejarà disset reptes, un per a cada ODS. Aquest passat mes de març es va donar el tret de sortida a la iniciativa, amb el primer repte, centrat en el punt 3 dels ODS, "Salut i benestar", on el partner empresarial del CBCat ha estat la multinacional del sector farmacèutic HIPRA, amb seu a Girona, referent en el desenvolupament i producció de vacunes i productes biològics innovadors. HIPRA també desenvolupa dispositius de vacunació intel·ligent i serveis de traçabilitat. 

En aquesta primera edició del repte han participat quatre equips, amb estudiants de diverses universitats catalanes, com la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona o la Universitat de Lleida, entre d'altres. "Tots els projectes entregats han estat treballs de qualitat," ha declarat Salomó, "amb iniciatives com aquesta queda clar que tenim talent al país, cal que l'impulsem i, sobretot, que siguem capaços de retenir-lo".

El CBCat
El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, té com a finalitat promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLTs) a Catalunya mitjançant la difusió i alfabetització digitals, no només entre tots i cadascun dels sectors industrials sinó també, i sense excepció, entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits. Promou, explica, i educa sobre la tecnologia blockchain, casos actuals d’aplicació i possibilitats futures.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x