Catalonia Talent

Catalonia Talent

El 8,4% de les empreses catalanes ha incorporat intel·ligència artificial el 2022

16 de maig de 2023

Articles - Indústria i Territori

El 8,4% de les empreses catalanes ha incorporat intel·ligència artificial (IA) el 2022, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Es tracta d’un percentatge superior a les que ho van fer l’any 2021 (un 6,7%).

El conseller Roger Torrent ha assegurat que “la intel·ligència artificial va molt més enllà del ChatGPT: és una de les principals tecnologies que explicaran la competitivitat de les empreses els pròxims anys i un dels grans acceleradors del procés de transformació digital que està fent la indústria a escala global”. El conseller ha explicat que “la IA és una tecnologia molt rellevant que permet optimitzar el rendiment de les cadenes de producció, augmentar l’eficiència i obtenir informació abans que passi, fet que permet fer prediccions d’aturades o avaries: tot això es tradueix en un augment de la productivitat”.  

Torrent ho ha donat a conèixer durant una visita a l’empresa catalana Picvisa ubicada a Calaf (Anoia), especialitzada en el desenvolupament d’intel·ligència artificial en l’àmbit del reciclatge. Acompanyat pel secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, el conseller s’ha reunit amb la consellera delegada de Calaf Grup, Míriam Pujol, el conseller delegat de Calaf Grup, Joan Pujol, i el CEO de Picvisa, Joan Manel Casamitjana.

La companyia ha creat diversos productes i solucions per la recuperació del tèxtil, com un robot que s’ubica a les plantes de reciclatge i que gràcies a la IA és capaç de separar productes tèxtils de la resta de deixalles. “Picvisa és un gran exemple del valor que té la incorporació de la IA a l’empresa i, encara més, en un projecte tan rellevant per impulsar l’economia circular al sector tèxtil, un dels més intensius en l’ús de l’aigua”, ha destacat el conseller.

Contingut relacionat

Carregant...
x