Catalonia Talent

Catalonia Talent

El 78,9% de les cadenes de supermercats que venen en línia ho fa en català

14 de juliol de 2020

Articles - Economia

El 78,9 % de les cadenes de supermercats que venen en línia ho fan en català; el 73,7 % de les que tenen web, disposen de versió catalana i el 68,1 % de les que tenen app, la tenen en català. Aquests són els resultats més destacats del projecte Emmarca’t Supermercats que el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha portat a terme en 42 marques de les 50 primeres empreses en facturació del sector de distribució alimentària a Catalunya.

Aquest estudi forma part de la tasca que desenvolupa Política Lingüística per acompanyar les empreses amb polítiques d’estímul i informació sobre les obligacions legals i els avantatges en termes de màrqueting i consum perquè incorporin el català en l’atenció als consumidors i també en la venda en línia, com ja fa el sector de forma majoritària.

El català, disponible en la compra en línia

Un 46,2 % de les cadenes de supermercat líders a Catalunya ofereixen l’opció de comprar en línia. En el 68,4 % d'aquestes cadenes el català és l’opció lingüística de manera completa, un percentatge que arriba al 78,9 % si s’inclouen les cadenes que l’ofereixen parcialment (el 10,5 %). Un 21,1 % no l’ofereix com a opció.

Webs en català en la majoria de supermercats

L’estudi determina que 38 de les 42 cadenes de supermercats analitzades tenen pàgina web (90,4 %). Un 73,7 % d’aquestes marques la tenen disponible en català, el 71,1 % tenen l’opció completa en català (27 webs) i una cadena  (representa el 2,6 % de les marques) l’ofereix només parcialment. Són 10 (26,3 %) les marques, de les que tenen web,  que no ofereixen l’opció de compra en català.

El castellà està disponible en el 84,2 % dels webs de les marques de supermercats i altres marques o establiments d’autoservei analitzats. El 15,8 % dels webs ofereix l’anglès com a opció lingüística; el 5,3 %, el francès i l’alemany. Cal destacar la presència de l’èuscar i del gallec en un dels webs.

Temes llenguacomerç electrònicsupermercats

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x