Catalonia Talent

Catalonia Talent

Eduard Estivill, pioner en medicina del son, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

5 de juny de 2020

Articles

El doctor Eduard Estivill és pioner en el tractament dels trastorns del son i duu 30 anys ocupant-se de que nens, adolescents i adults descansin millor. Aquestes setmanes de confinament, però, han alterat els nostres hàbits per complet, fins al punt que aquest pediatra i neurofisiòleg ha vist augmentar les consultes en un 30%. "Durant el confinament, sobretot en les primeres setmanes, la causa bàsica de no deixar-nos dormir ha estat l'angoixa provocada per la incertesa de no saber què passarà i també pel bombareig d'informació", explica.

En aquest canvi d'hàbits, el teletreball i el tancament d'escoles han estat els elements principals. "Passar més temps amb els nens pot haver afavorit el contacte, però també pot haver-hi més crits i malentesos, sobretot amb els adolescents", destaca el doctor Estivill.

Pel retorn a l'anomenada "nova normalitat", aconsella mantenir les rutines d'horaris fixes d'anar a dormir i de llevar-nos; fer una mica d'exercici; que ens toqui una mica el sol; horaris estables dels àpats; i desconnectar progressivament de mòbils i tablets. De forma complementaria, el doctor Estivill treu un apunt positiu del confinament forçat a casa: "Hem tingut la primera i única oportunitat a Espanya de dormir les hores que necessitem".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x