Catalonia Talent

Catalonia Talent

Diversitat de creences i cohesió social, amb la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

29 de setembre de 2021

Articles - Cinema

Ricard Casanovas- Organitzada per la DG d'Afers Religiosos i creada al 2004 , arriba 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, un cicle de projeccions filmogràfiques sobre la diversitat religiosa, espiritual i cultural de la societat.

La Mostra pretén aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Des del 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos encapçala l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa" , la Basílica de la Sagrada Família, Àgape i els cinemes Verdi, així com diversos ajuntaments, entitats culturals i religioses, universitats i els centres penitenciaris de Catalunya.

L’interès en estendre els valors espirituals i la diversitat de creences, ha fet créixer la Mostra fins arribar a més de 5.000 espectadors, en 30 sales de 12 ciutats. Les projeccions compten amb algun especialista convidat que presenta l’obra i condueix el debat posterior.

L'any passat la consellera de Justícia, Ester Capella, va lliurar el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya als cineastes coautors de les pel·lícules , "El intocable" i "Especials", Eric Toledano i Olivier Nakache, per la seva contribució humanística. 

Aquest any es projectaran les pel·lícules seleccionades a diferents ciutats del territori català del 15 al 30 de Novembre.

Temes CinemaSocialSocietatReligióEspiritualFestivalCatalunya

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x