Catalonia Talent

Catalonia Talent

DFactory Barcelona suma a PICVISA i Alisys al seu ecosistema d’empreses 4.0

15 de febrer de 2022

Articles - Indústria i Territori

DFactory Barcelona, el node d’indústria 4.0 liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha anunciat la incorporació de lesempreses PICVISA i Alisys a l’ecosistema 4.0 d'aquest hub tecnològic en un acte presidit per Pere Navarro.

PICVISA (Calaf Group), empresa líder en tecnologia de visió i intel·ligència artificial per a la separació i valorització de residus, instal·la el seu centre de desenvolupament de negoci a DFactory com a part del seu pla de creixement. La seva incorporació a aquest hub d’ innovació li permetrà beneficiar-se de les sinergies amb les companyies presents en aquest ecosistema tecnològic, compartint coneixements i abordant nous reptes tecnològics en el seu àmbit d’ actuació.

Joan Manel Casamitjana, CEO de PICVISA, destaca que “som una empresa referent en innovació tecnològica per al reciclatge i valorització de residus, per a nosaltres és molt important estar presents en un ecosistema tecnològic com DFactory amb empreses capdavanteres, que ens permetin establir col·laboracions i projectes transversals per avançar cap a l’economia circular”.

Per la seva banda, Alisys, empresa referent en solucions de programari per a robòtica dinàmica, social i de servei, és el primer equip de robòtica dinàmica que DFactory incorpora als seus laboratoris. Amb aquesta arribada, la companyia oferirà a les empreses de l’ecosistema accés exclusiu al seu robot Spot Enterprise, de Boston Dynamics, a través dels laboratoris d’accés compartit. A més, Alisys comptarà amb un espai propi a DFactory Barcelona, i tindrà accés als recursos de la iniciativa per al desenvolupament dels seus projectes en el camp de les solucions cloud, intel·ligència artificial, blockchain i robòtica.

L’ecosistema d’innovació que s’està creant en DFactory és l’idoni perquè empreses com Alisys, i moltes altres, siguem capaces de col·laborar per dissenyar solucions tecnològiques que ara mateix només podem imaginar i que, sens dubte, proporcionaran valor a la societat una vegada aplicades“, ha expressat Jorgina Díaz Torres, directora de Desenvolupament de Negoci de Robòtica d’Alisys.

El delegat especial de l’Estat  al CZFB i president de DFactory Barcelona, Pere Navarro, ha celebrat l’arribada d’ambdues empreses a l’ecosistema DFactory Barcelona, ja que “comparteixen la visió del projecte, i ens ajuden a seguir impulsant el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 i alhora promoure l’atracció del talent, la tecnologia i les inversions en un espai compartit i sempre a l’avantguarda tecnològica”.

Contingut relacionat

Carregant...
x