Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya recerca talent a l'exterior: nova convocatòria del Pla Serra Húnter

21 de setembre de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

Govern - El Pla Serra Húnter (SHP) obre, a partir d’avui, la segona de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 54 places, 53 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i 1 de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals. Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

El en el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures comença avui i finalitza el 14 d’octubre, mentre que per a la plaça de professorat agregat va del 18 d’octubre al 3 de novembre.

El SHP s'emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Govern promou, a través del Departament de Recerca i Universitats, per reforçar l'obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

La Generalitat i les 7 universitats públiques determinen anualment el nombre de contractacions de professorat permanent. En el cas de les contractacions que formen part del SHP, hi ha un cofinançament específic del Govern, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes. Concretament, el Govern subvenciona el 50% de les retribucions bàsiques dels professors Serra Húnter.

Temes professoratdocentsextrangersSerra Hunteratracció de talent

Contingut relacionat

Carregant...
x