Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya lidera un any més la indústria del videojoc

21 d'abril de 2021

Articles - Indústria i Territori

Un any més, Catalunya és considerada líder de la indústria del videojoc a l’Estat espanyol, per la VII edició del “Llibre Blanc del Desenvolupament Espanyol de Videojocs de 2020”. Així ho han fet constar els professionals del sector en una enquesta desenvolupada per l’associació patronal DEV. El ‘Llibre Blanc’ pretén mostrar i explicar en profunditat el panorama de la indústria dels videojocs a Espanya i consisteix en un document que il·lustra tot el potencial del qual disposa aquest sector nacional i internacionalment.

Catalunya genera el 51% de la facturació, el 46% dels llocs de treball i el 27,3% de les empreses especialitzades. Mentre que, Madrid, en segona posició, només ingressa el 28% de la facturació i acumula el 26% d’empleats en l’àmbit.

Tot i que l’anglès i el castellà són les llengües més comunes en els videojocs, el català va guanyant terreny lentament i actualment representa el 20% del total d’obres produïdes a l’Estat durant l’any 2020. És a dir que, un de cada cinc videojocs produïts al territori espanyol, incorporen el català com a llengua disponible. Com és l’exemple de Mail Mole, el videojoc de plataformes en 3D desenvolupat per l’estudi barceloní Talpa Games.

Temes indústriavideojocsCatalunyacatalàLlibre Blanc

Contingut relacionat

Carregant...
x