Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya i Barcelona, les que millor capten inversió estrangera

20 de febrer de 2023

Articles - Economia

Catalunya i Barcelona són el territori i la ciutat d’Europa amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres segons la publicació fDI Magazine del grup ‘Financial Times’. Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial i que reconeix diverses iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya.

En concret, en el cas de Catalunya, la publicació valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ i el balanç de l’agència de l’any 2020 en aquest camp. Tot i la pandèmia, ACCIÓ va captar 77 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 480 milions d’euros i la creació de 2.300 llocs de treball. L’fDi Magazine reconeix l’estratègia d’ACCIÓ focalitzada en atreure nous projectes empresarials a Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0 i la manufactura avançada.

La publicació també menciona la presència a Catalunya d’institucions d’educació superior que actuen “com imants d’inversió d’alt valor afegit” i el fet que “gegants tecnològics internacionals, pimes i startups altament especialitzades estan atraient el millor talent d’arreu del món a la regió”. El guardó, que s’emmarca dins la categoria Large European Regions of the Future - FDI Strategy, situa Catalunya en primera posició i per davant de regions com North Rhine-Westphalia (Alemanya) i Flanders (Bèlgica).

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x