Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya celebra un nou rècord en la creació d'empreses durant el març

10 de maig de 2024

Articles - Economia

Catalunya continua mantenint un ritme impressionant en la creació d'empreses, segons les dades publicades recentment per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Durant el mes de març, es van registrar un total de 2.215 noves empreses al país, marcant un nou rècord en la matèria. Aquesta xifra representa un augment del 5,1% respecte al mateix mes de l'any anterior i supera el màxim anterior, que era de 2.193 empreses enregistrades al març del 2022.

El capital subscrit per a la creació d'aquestes empreses també va experimentar un notable increment, arribant als 121,3 milions d'euros, un 8,6% més que fa un any. D'aquestes noves empreses, 9 van ser constituïdes com a societats anònimes, mentre que 2.203 van ser de tipus limitat, i tres van adoptar altres formes jurídiques.

D'altra banda, durant el mateix mes, 586 empreses existents van optar per augmentar el seu capital, una xifra que reflecteix una disminució del 6,24% respecte al març de l'any anterior. En contraposició, 125 empreses van reduir el seu capital, representant una disminució del 7,4%.

Pel que fa al nombre d'empreses dissoltes, es va registrar un increment del 32,4% durant el mes de març, amb un total de 151 empreses. D'aquestes, 98 van dissoldre's de forma voluntària, 18 per fusió i 38 per altres raons.

A nivell estatal, la situació és considerablement diferent, amb una disminució del 11,6% en la creació de noves empreses durant el març, en comparació amb l'any anterior. Amb un total de 10.683 empreses registrades, aquesta xifra representa la més baixa en un mes de març des del 2020, coincidint amb l'arribada de la pandèmia de la Covid-19. Aquest descens posa fi a dos mesos consecutius d'increment, després dels creixements del 13,1% i del 7,9% registrats els mesos de gener i febrer.

En quantitat de capital subscrit per a aquestes noves empreses a nivell estatal, es va registrar una disminució del 10,1% en comparació amb l'any anterior, arribant als 472,6 milions d'euros. El capital mitjà subscrit per a cada empresa va ser de 44.242 euros.

Contingut relacionat

Carregant...
x