Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya capta 6,3 MEUR dels fons Next Generation per a clústers tecnològics

13 d'abril de 2022

Articles - Economia

ACN Catalunya ha captat 6,3 milions d'euros de la primera línia d'ajuts Next Generation destinada a clústers, xifra que representa un 32% de les subvencions que s'han donat a tot l'Estat espanyol. Segons les dades publicades aquest dimecres per Acció, aquests recursos beneficiaran 16 entitats catalanes que desenvoluparan projectes com la robotització del sector tèxtil, la digitalització del sector agroalimentari o l'ús d'intel·ligència artificial (IA) per al tractament de malalties mentals.

A més a més de les iniciatives mencionades, les ajudes s'utilitzaran per impulsar la tecnologia blockchain com a eina per prevenir fraus en el món vitivinícola, per a desplegar projectes d'economia circular en l'àmbit de les bateries de liti, per a millorar la prevenció d'accidents en la construcció a través de la visió 3D o per a impulsar solucions de machine learning en sectors com la salut mental o l'aigua. Per la directora general d'Indústria i consellera delegada d'Acció, Natàlia Mas, la captació d'inversió "posa de manifest que Catalunya té un enfocament clúster molt potent que destaca a Europa i a l'Estat espanyol".

Els clústers catalans que han accedit a les subvencions són MODACC (del sector de la moda), Cenfim (equipament de la llar), Catalan Water Partnership (aigua), Solartys (energia solar), el Clúster de Salut Mental, Innovi (vitivinícola), INDESCAT (esport), INNOVACC (carn i proteïna alternativa), CIAC (automoció), CEEC (energia eficient), Kid’s Cluster (infantil), Packaging Cluster, Clúster Digital, FEMAC (mitjans de producció agrícola), Smartech Cluster (tecnologies intel·ligents) i Secpho (deep tech).

El mapa català dels Next Generation

Coincidint amb la nova convocatòria d’ajuts dels fons europeus Next Generation, la Comissió Europea ha publicat Kohesio, una web que permet consultar tots els projectes que han rebut finançament d’aquestes subvencions des de 2014, geolocalitzades en un mapa. L’eina ens dona l’opció de cercar per regions, la qual cosa possibilita analitzar totes les iniciatives catalanes. D’aquesta manera, el Principat acumula un total de 8.053 projectes finançats. El 65% de les iniciatives (5.221) provenen de la demarcació de Barcelona, mentre que Lleida representa un 14% (1.158), Girona, un 11% (865), i Tarragona, el 10% (809).

Per la seva banda, la Generalitat ha llançat un portal web on es poden consultar totes les convocatòries de subvencions europees i fer un seguiment de la seva execució, que també disposa d’un apartat amb les preguntes més freqüents.

Contingut relacionat

Carregant...
x