Catalonia Talent

Catalonia Talent

Carme Artigas, pionera catalana a la Harvard Kennedy School

30 de maig de 2024

Articles - Tecnologia

Carme Artigas, enginyera i empresària de Vilassar de Mar, ha estat nomenada senior fellow del Belfer Center for Science and International Affairs a la Harvard Kennedy School, convertint-se en la primera dona de l'estat espanyol en assolir aquest càrrec. Al centre de recerca ubicat a Boston, Artigas treballarà en investigacions enfocades a promoure un ús ètic i responsable de la intel·ligència artificial (IA), explorant les interseccions entre tecnologia i reptes globals contemporanis, amb especial èmfasi en la sostenibilitat energètica i mediambiental.

Artigas, llicenciada en Enginyeria Química per l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i en Ciències Químiques per la Universitat Ramon Llull (URL), es va doctorar en química quàntica i càncer al Max Planck Institute de Munic. La seva carrera inclou el càrrec de secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) del 2020 al 2023, on va liderar iniciatives en ciberseguretat, digitalització i IA a l'estat espanyol. També va presidir l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) i va formar part del Consell Assessor de les Nacions Unides per la Intel·ligència Artificial, contribuint a la llei europea sobre IA.

En el seu nou rol a la Harvard Kennedy School, Artigas ha expressat el seu desig de contribuir al desenvolupament de polítiques públiques, investigar l'impacte de la tecnologia en la geopolítica i ajudar a formar una nova generació de líders. Meghan L. O’Sullivan, directora del Belfer Center, ha destacat que les aportacions d'Artigas seran valuoses per avançar en la recerca sobre la IA i la transformació digital en les dinàmiques del poder global.

Albert Torras

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x