Catalonia Talent

Catalonia Talent

Beth Galí, arquitecta i urbanista, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

25 de maig de 2020

Articles

L'arquitecta i urbanista Beth Galí forma part del col·lectiu professional que ha conformat el "model Barcelona", que va tenir el zenit en els Jocs Olímpics del 92. Des d'aleshores, la ciutat ha experiementat diversos canvis, però cap d'ells s'assembla al que ha produït la crisi del coronavirus: "Aquesta pandèmia ha arribat en un moment molt oportú perquè ha estat un accelerador de partícules, que ha conduït a la pacificació de la ciutat".

En aquest sentit, Galí està treballant en un projecte a Alemanya amb les grans empreses automobilísitiques perquè facin cotxes més nets i menys sorollosos. Per això, "ara que no tenim cotxes, l'Ajuntament de Barcelona hauria de caminar cap a la pacificació de treure carrils i motos de les voreres. Fem-ho ara, en calent, abans no s'acabi el confinament".

Dels cotxes i les motos al tramvia. Segons l'autora del parc i biblioteca Joan Miró, hi hauria d'haver tres grans línies d'aquest transport, "que són les de Cerdà sud, nord, oest: Diagonal, Gran Via i Meridiana, que funcionarien com el tren de l'extraradi de París". Però alerta que aquest tema "no hauria d'estar contaminat per la política".

Finalment, Galí fa una crida a participar i apadrinar la "magnífica iniciativa" dels Premis Talent Cambra 2020: "Animo a tots aquells que han tingut uns mesos per repensar la ciutat, l'habitatge i el món de l'arquitectura, perquè presentin els seus projectes".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x