Catalonia Talent

Catalonia Talent

Beth Abad, directora de l'Agència Catalana del Consum, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

20 de juny de 2020

Articles

“Consumim des que naixem fins que morim; i des que ens llevem fins que ens anem a dormir”. La directora de l’ACC (Agència Catalana del Consum), Beth Abad, evoca aquesta reflexió enmig d’una pandèmia que ha anat acompanyada d’una allau de cancel·lacions i de reclamacions. “El 53% han tingut una afectació en els hàbits de consum”, afegeix, la qual cosa ha obligat l’entitat a treballar a ple rendiment per garantir els drets dels consumidors.

La part positiva del confinament, tal i com ens recorda Abad, “és que s’ha pres més consciència del consum responsable”. Així ho confirma l’enquesta de l’abril, on més del 60% respon que durant el confinament ha practicat un consum més conscient. “Ara falta saber si aquesta tendència es confirmarà després d’aquesta crisi”, alerta. En aquest sentit, l’ACC té previst realitzar dues enquestes en els mesos de setembre i de desembre, que seran la prova de cotó per veure si es consolida aquesta bona pràctica.

Però què implica exactament el consum responsable? Abans de l’esclat de la pandèmia, l’ACC ja va realitzar una campanya sobre aquesta matèria que va haver d’interrompre per la crisi sanitària. Ara l’han tornat a reprendre amb l’objectiu d’aclarir a la ciutadania que aquest tipus de consum “comporta valors com la solidaritat, sostenibilitat, justícia, ètica, no sexisme... que hem d’integrar en les nostres vides i en la nostra manera de consumir”. En aquest sentit, precisament, Abad considera que el talent està estretament lligat amb aquesta pràctica: “Una empresa talentosa ho serà més si té en compte els valors del consum responsable”. D'aquesta manera, aprofita per fer una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020.

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Carregant...
x