Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona se situa entre el 12% de ciutats millor valorades per la seva acció ambiental i transparència davant l’emergència climàtica

7 de desembre de 2022

Articles - Medi Ambient

Barcelona ha estat reconeguda de nou aquest 2022 com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica. Creada amb l’objectiu de donar suport a les ciutats per tal d’augmentar la seva acció i ambició pel clima, la Llista A de l’organització sense ànim de lucre CDP es basa en les dades ambientals divulgades per les urbs. Enguany un total de 1.002 ciutats van rebre una qualificació per la seva acció climàtica del CDP, de les quals només un 12% va rebre una A.

Aquest reconeixement respon a les polítiques climàtiques que està desenvolupant la capital catalana. En aquest sentit, Barcelona va decretat l’emergència climàtica a la ciutat davant la situació d’urgència i gravetat pel que fa als nivells de contaminació que afecten la salut dels veïns i les veïnes i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. En la mateixa línia, Barcelona impulsa el Pla Clima, el full de ruta que mostra el compromís municipal d’aquí a 2030 en la lluita contra el canvi climàtic posant en valor que és un pla coproduït amb la Xarxa Barcelona + Sostenible, formada actualment per més de 1.900 organitzacions.

Per obtenir una A, entre altres accions, una ciutat ha de divulgar públicament les seves actuacions a través de CDP-ICLEI Track i disposar d’un inventari d’emissions a tota la ciutat. Ha d’haver establert un objectiu d’energies renovables per al futur i haver publicat un pla d’acció climàtica. També ha de completar una avaluació del risc climàtic i de la vulnerabilitat i disposar d’un pla d’adaptació al clima per demostrar com abordarà els perills climàtics.

Les ciutats A es considera que estant demostrant el seu lideratge climàtic mitjançant accions concertades i efectives, tal com s’ha demanat als governs nacionals que ho facin a la COP27. En aquest sentit, CDP conclou que aquestes ciutats prenen el doble de mesures de mitigació i adaptació que les ciutats que no formen part de la Llista A.

CDP és una organització global sense ànim de lucre que gestiona el sistema de divulgació ambiental del món per a empreses, ciutats, estats i regions. La llista de ciutats de la Llista A es poden consultar en aquest enllaç: https://www.cdp.net/en/cities/cities-scores

Contingut relacionat

Carregant...
x