Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona rebrà els dos primers cables submarins de fibra òptica a finals de 2022

19 d'abril de 2022

Articles - Tecnologia

L’empresa catalana AFR-IX, responsable de la construcció del futur port digital de cables submarins que s’ubicarà a Sant Adrià del Besòs, ha tancat dos acords internacionals per començar a operar les seves instal·lacions a finals del 2022, segons informa The New Barcelona Post (TNBP). Concretament, la denominada Barcelona Cable Landing Station rebrà enguany les dues primeres connexions via submarina de les vuit que té previstes, les quals permetran millorar la connexió de fibra òptica i suposaran un gran avantatge competitiu per als data center ubicats a la capital catalana.

D’acord amb TNBP, la futura estació de cables submarins comptarà amb la gestoria “independent” d’AFR-IX com a propietària de les instal·lacions, que atorgarà concessions d’ús en forma de lloguer a les teleoperadores que vulguin usar els seus serveis, un model que el fundador de la companyia, Miguel Ángel Acero, considera que és “molt més atractiu i innovador dins de l’àmbit de les telecomunicacions i facilita la lliure competència entre les grans operadores”.

Paral·lelament a la finalització de les obres per aixecar el Barcelona Cable Landing Station, que van començar el novembre de 2020, AFR-IX també treballa en la construcció del seu propi cable submarí de fibra òptica, Medusa, que amb els seus 8.700 quilòmetres de llargada aspira a convertir-se en el cable més llarg del Mar Mediterrani. El projecte pretén connectar Europa i l’Àfrica a través de diversos punts, sortint des de Lisboa (Portugal) i arribant a Port Saïd (Egipte). Barcelona serà també una de les estacions en les quals passarà Medusa, que suposarà la tercera connexió del port digital, després de les dues previstes per enguany. AFR-IX preveu començar la primera fase de la construcció a finals de 2023 a Portugal, un primer tram que connectarà la capital portuguesa amb Barcelona i Marsella, i es preveu que comenci a operar el 2024.

Nota de Meta Data

Contingut relacionat

Carregant...
x