Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona prepara la Biennal de Ciutat i Cičncia

6 de febrer de 2023

Articles - Cičncia i Coneixement

Durant sis dies, la Biennal Ciutat i Ciència et convida a reflexionar sobre el fet de viure en una època plena de reptes de tota mena i a totes les escales, i sobre com es poden abordar, des de la ciència, les crisis a què ens exposem avui dia. 

La tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència explorarà el fet de viure: al planeta, a la ciutat, la vida de l’ésser humà en general i de la comunitat científica en particular. A més, se celebrarà al mateix temps a Madrid. Entre el 21 i 26 de febrer, Barcelona compartirà amb la capital espanyola projectes i intercanvi d'idees.

Aquesta Biennal et convida a reflexionar sobre les relacions de la nostra espècie amb l’entorn natural, humà i digital des de diferents òptiques: l’adaptació als canvis, l’equilibri de la natura, les condicions d’igualtat, la creativitat, la complexitat del món i la recerca, entre molts altres punts de vista.

La Biennal posarà el focus en aquella ciència que observa les relacions de la nostra espècie amb l’entorn natural, humà i digital. Farà una visió activa i propositiva d’aquella ciència que promou les relacions, la convivència i que ens apropa. Que empeny la participació i obre la porta a una major implicació ciutadana.

Les ciutats, on avui viu la major part de la població, apareixeran com l’escenari preferent, amb les tensions i contradiccions que això comporta, i amb la ciència que ens ha de permetre resoldre-les, connectant àmbits de coneixement diversos, com ara les ciències socials, les ambientals i les de la salut. El missatge vital d’aquesta Biennal també serà present en activitats on persones que treballen en universitats i centres de recerca compartiran què vol dir viure fent ciència. I les arts permetran descobrir també una ciència viva en formats innovadors i des de perspectives diferents.

Contingut relacionat

Carregant...
x