Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona millora la seva atracció de talent a Europa després de la nova Llei de ‘Startups

7 de desembre de 2022

Articles - Startups i emprenedors

BCN Catalonia: Existeixen diversos factors que determinen la decisió d’un professional a l’hora decidir on desenvolupar la seva trajectòria professional o invertir. No sols la qualitat de vida o una meteorologia agradable.

Barcelona s’ha posicionat en els últims anys com una ciutat guanyadora en la lliga de l’atracció de talent internacional, així i tot, el seu potencial no ha pogut maximitzar-se a conseqüència d’algunes mancances que mostra. Entre alguna d’elles, cal remarcar, l’excés de burocràcia, la manca d’oferta educativa en anglès i alguns altres que impedeixen que exploti tot el seu potencial.

L’associació Barcelona Global té com a principal objectiu eliminar o reduir aquests obstacles. L’organització està convençuda que la ciutat comtal té el potencial per a convertir-se en una de les principals ciutats del món pel talent i l’economia.

La nova Llei de ‘Startups’, que ha estat treballada des de fa més de cinc anys per l’associació, té uns objectius concrets. Començant per millorar de manera efectiva la fiscalitat, reduir la burocràcia i impulsar l’ecosistema emprenedor i l’atracció de talent.

Encara que la normativa suposa una millora per a tota Espanya, beneficiarà principalment a la capital catalana, segons va comentar Maite Barrera, presidenta de l’associació involucrada. La ciutat podrà capitalitzar millor els canvis introduïts, tenint en compte que actualment és considerada la tercera ciutat preferida d’Europa per a crear una startup.

Algunes de les empreses tecnològiques nascudes a Barcelona són, Glovo, Wallbox, Travelperk, Factorial, eDreams i Privalia, totes elles li han atorgat valor a la capital catalana. A més, la nova Llei, atraurà hubs digitals de grans empreses com Nestlé, Pepsico, HP i Amazon, entre altres.

Nota de Barcelona Catalonia

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x