Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona, la millor ciutat del món en el rànquing de The Telegraph

29 d'abril de 2022

Articles - Comerç i Turisme

Barcelona és la millor ciutat del món segons el diari anglès The Telegraph. Aquest és el resultat d'un estudi entre experts del sector viatges i d'una enquesta dels lectors

La capital catalana ha aconseguit 588 dels 810 punts possibles, 32 més que Sydney, que ocupa la segona posició. La gastronomia, la cultura, les activitats a l'aire lliure i el transport obtenen la millor nota. 

L'estudi destaca el caràcter obert i inclusiu 

Entre d'altres, es fa referència als 9 llocs de patrimoni de la humanitat (com el Parc Güell, el Palau de la Música Catalana o La Pedrera), 19 restaurant amb estrella Michelin, l'oferta museística, tenir un barri jueu del segle XII, 39 hotels de cinc estrelles i les hores de sol. 

L'estudi també reconeix el caràcter obert i inclusiu i el baix índex d'homicidi. En canvi, li resta punts l'alta densitat de la població, que és de 16.000 persones per quilòmetre quadrat. 

El Top 10 

Al capdavant de la llista hi ha Barcelona, mentre que en la desena posició hi ha Florència:  

  1. Barcelona
  2. Sydney
  3. Ciutat del Cap
  4. Lisboa
  5. Venècia
  6. Los Angeles
  7. Dubai
  8. Londres
  9. Vancouver
  10. Florència 

Les altres dues ciutats espanyoles, Sevilla i Madrid, ocupen el 13è i el 16è lloc, respectivament. 

A inicis de 2021, l'informe "The World's Best Cities 2021", considerat com una de les classificacions mundials de referència, va apuntar que Barcelona era la novena millor ciutat per viure-hi, treballar-hi, investigar-hi i per visitar.

Uns anys abans, el desembre de 2017, la consultora nord-americana Resonance Consultancy va considerar Barcelona com la vuitena millor ciutat del món i la quarta d'Europa.  

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x