Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona i la UOC signen l'acord per l'ús de cessió definitiva de l'edifici de Can Jaumandreu

26 de maig de 2021

Articles - Educació

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el director general de la Fundació UOC (Universitat Oberta de Catalunya), Antoni Cahner, han signat aquest dimecres un acord per la cessió definitiva d’una part del recinte de Can Jaumandreu, en el 22@, perquè la universitat s’instal·li en aquesta antiga nau industrial del Poblenou.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, la UOC s’instal·larà en dos edificis del recinte: per una banda, la seu de l’antiga fàbrica i, per altra banda, l’edifici de serveis municipals al carrer Bolívia, que també forma part del complex.

L’Ajuntament de Barcelona cedeix, per un període del menys quinze anys, nous espais a la UOC que actualment no es troben ocupats i els quals sumen una superfície de 1.700 metres quadrats. D’aquesta manera, converteix a Can Jaumandreu en l’aposta de la universitat per situar bona part dels seus equips. Pel que fa a l’edifici del carrer Bolívia, adquirit l’any 2018 i on actualment es troben alguns serveis municipals, el consistori disposarà de dues plantes – de més de 2.500 metres quadrats – per un període de quatre anys i, l’objectiu és que a mitjà termini la universitat acabi ocupant la totalitat de l’edifici.   

L’acord, segons Collboni, promou el talent i l’ocupació i, enforteix l’ecosistema innovador del districte gràcies a la cessió d’una antiga fàbrica desocupada que servirà per ocupar nous espais destinats a la recerca. La universitat ubicarà en aquests espais el personal docent i investigador, els centres IN3 i eHealth Center, l’eLearning Research i l’Escola de Doctorat, així com alguns equips de gestió que sumaran unes 800 persones.  

Temes UOCCan JaumandreuAjuntament de Barcelona22@universitatfàbrica

Contingut relacionat

Carregant...
x