Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona Health Hub i l'Hospital de Sant Pau creen un centre per accelerar la transferència de tecnologia en l'àmbit de la salut

26 de juliol de 2022

Articles - Salut

El Barcelona Health Hub i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han signat un conveni de col·laboració per impulsar el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals. L'objectiu d'aquest centre, dependent de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, és convertir-se en una eina àgil i eficient per avaluar la viabilitat, la seguretat i l'eficàcia clínica de les solucions digitals i dels nous processos assistencials.

També facilitarà l'adopció de tecnologies sanitàries innovadores proposades per startups, empreses i entitats públiques del sector sanitari accelerant els seus processos de validació i facilitant la transferència de tecnologia a l'entorn sanitari. A més, el Centre comptarà amb el suport de l'Institut de Recerca Sant Pau per dur a terme assajos clínics amb garanties de qualitat i seguretat.

Segons el doctor Adrià Comella, director general de Sant Pau , “Volem ser una porta d'entrada a la innovació i un referent internacional en la transferència d'innovació, i aquest acord suposa un impuls molt important en aquest sentit. Sobretot, pel Barcelona Health Hub, situat al recinte modernista de Sant Pau i en el marc d'un ecosistema de coneixement format per institucions molt importants en salut, educació, recerca i sostenibilitat, entre d'altres.

Per la seva banda, el doctor Oscar García-Esquirol, director mèdic de Barcelona Health Hub, destaca que “crear aquest centre amb un hospital de referència com el de Sant Pau ens permet no només augmentar el nostre valor de reputació com a hub de salut digital internacional, sinó també per oferir un servei diferencial als nostres socis i promoure la transferència de tecnologia de solucions digitals”. Per als possibles col·laboradors, “això suposarà tenir una validació clínica del seu projecte en un breu període de temps amb l'estàndard de qualitat de Sant Pau, accedir a una mostra suficient d'usuaris en processos de treball àgils i, amb suport, a l'hora de comunicar la validació clínica i els seus resultats i la translació de la tecnologia a la pràctica clínica”.

Contingut relacionat

Carregant...
x