Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona forma més de 60.000 persones en competències digitals

18 d'octubre de 2022

Articles - Tecnologia

L’Ajuntament de Barcelona ha format a través de Barcelona Activa més de 60.000 persones en competències digitals entre 2019 i 2022 dins l’estratègia municipal de foment del talent digital per a una “ciutadania preparada tecnològicament”.

El primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha defensat que el talent és clau a Barcelona “per atreure inversions, crear ocupacions de qualitat i sobretot, per generar oportunitats als barris”, informa l’agència de promoció econòmica municipal en un comunicat aquest dilluns.

Les formacions han impactat en edats des dels 7 fins als 70 anys: el 40% dels usuaris oscil·la entre els 41 i els 54 anys, la qual cosa “facilita l’adaptació en una economia més digital, tant a l’hora de consumir béns i serveis com d’integrar-se en el món laboral”.

El 65% dels adults formats té estudis universitaris; el 42% treballa per compte d’altri i el 27% es troba en situació d’atur; i un 35% prové de la província de Barcelona i de la resta de Catalunya, segons el balanç d’actuacions de la Mesura de Govern Barcelona Ciutat de Talent.

Dins l’estratègia dotada amb 20 milions d’euros, 35.000 persones han rebut formació al Cibernàrium; 24.000 s’han vinculat a la formació de les vocacions científiques i tecnològiques (Steam), i prop de 9.000 han acudit a la xarxa d’antenes Cibernàrium.

Més de 2.000 persones ha participat en la IT Academy, el campus de programació públic que ensenya a programar i “permet accedir a les ocupacions qualificades amb millors condicions econòmiques”, en una xifra que s’acosta a l’objectiu de formar 3.000 professionals reciclats en el sector IT recollit en l’agenda Barcelona Green Deal del 2024.

Barcelona Activa ha destacat que el 82% de l’alumnat que finalitza la formació troba feina en menys de sis mesos, i que “en alguns casos, fins i tot abans d’acabar ja reben ofertes d’empreses”.

VOCACIONS CIENTÍFIQUES
Sobre la tasca de l’agència pública per posar fi als estereotips de gènere i les dificultats, ha treballat en el “foment de les vocacions científiques i tecnològiques, sobretot en les nenes”: el 36% de les persones formades han estat nens i nenes de primària i secundària.

Per això, han potenciat l’estratègia amb actors de l’ecosistema tecnològic i científic com el Barcelona Supercomputing Center i universitats, també amb el Consorci de l’Educació de Barcelona, i han intensificat les activitats en èpoques vacacionals com Nadal o l’estiu.

En tres anys, l’Ajuntament ha augmentat de 8 a 20 les antenes de formació Cibernàrium, situades principalment als espais multimèdia de les biblioteques municipals, i quant a la formació en línia, es va triplicar l’oferta de cursos amb l’arribada de la pandèmia, que va generar un augment “exponencial” d’usuaris.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x