Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona crea un fons d'inversió de 10 milions per a projectes d'innovació Deep Tech

22 de setembre de 2022

Articles - Tecnologia

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat la creació del fons d'inversió públic-privat Deep Tech de 10 milions d'euros per a "petits projectes empresarials" amb un ús intensiu de la tecnologia i el coneixement per innovar en matèries com la salut i l'eficiència energètica.

Ho ha fet en unes declaracions als periodistes durant el primer congrés internacional Barcelona Deep Tech Summit que se celebra aquest dijous al recinte de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, al costat de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. El fons anunciat per l'Ajuntament preveu "aixecar" fins a 30 milions d'euros en inversions d'altres empreses en petites start-ups i en petites iniciatives empresarials --en les seves paraules-- que tindran lloc en espais que la ciutat està generant, com aquesta Ciutadella del Coneixement

L'edil socialista ha destacat la primera edició del Barcelona Deep Tech Summit per convertir idees i talent en projectes d'empresa: "Volem que Barcelona generi aquestes oportunitats".

Collboni ha celebrat la creació d'un pol de recerca biomèdica a Barcelona, anunciat per la ministra Morant aquest mateix dijous, i creu que servirà per "reforçar" el projecte de la Ciutadella del Coneixement. La ministra ha coincidit amb el tinent d'alcalde que la creació d'un pol de recerca biomèdica a Barcelona pretén reforçar un "ecosistema que ja existeix" a Barcelona i a Catalunya. Ha remarcat l'accés de Catalunya a un terç de les convocatòries de l'Institut de Salut Carlos III i a un quart del finançament de l'Agència Estatal de Recerca, i que una cinquena part del fons del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial també "va a parar" a Catalunya.

Contingut relacionat

Carregant...
x