Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona convoca els Premis Agenda 2030

26 d'abril de 2022

Articles - Premis i reconeixements

L’Ajuntament de Barcelona convocarà demà, dia 25 d’abril, la primera edició dels Premis Agenda 2030 de Barcelona, que neixen amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor iniciatives innovadores, amb un impacte mesurable en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Barcelona.

Segons la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, la iniciativa vol contribuir al posicionament internacional de la ciutat de Barcelona com a referent del treball de les ciutats per a la consecució dels ODS, amb l’objectiu de convertir-se en ciutat líder en l’aplicació de l’Agenda 2030 i en altaveu d’iniciatives inspiradores per a altres ciutats d’arreu del món.

“L’Agenda 2030 fa una crida a aconseguir objectius sostenibilitat econòmica, social i ambiental entre tots, administracions, entitats, organitzacions i ciutadania en general. Amb aquest esperit llancem els Premis Agenda 2030 Barcelona per reconèixer iniciatives i solucions innovadores que impactin positivament en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i permetin reconèixer la bona feina feta per qualsevol que vulgui presentar una proposta”, ha dit Bonet, que ha avançat que els premis es lliuraran a finals de setembre.

A més de guardonar els accions més destacades, els premis Agenda 2030 de Barcelona busquen crear un espai anual de trobada, reflexió i reconeixement mutu per al teixit ciutadà, polític, empresarial, acadèmic i social, implicats en els objectius de l’Agenda 2030.

La convocatòria dels Premis Agenda 2030 de Barcelona consta de deu modalitats, agrupades en cinc categories.

Categoria Iniciatives Empresarials
Modalitat 1: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en una PIME
Modalitat 2: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en una empresa gran
Modalitat 3: Premi a la millor campanya de conscienciació sobre els ODS promoguda per una empresa

Categoria Iniciatives Socials
Modalitat 4: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en una entitat sense ànim de lucre o per una iniciativa ciutadana
Modalitat 5. Premi a la millor campanya de conscienciació sobre els ODS promoguda per una entitat sense ànim de lucre o una iniciativa ciutadana

Categoria Mitjans de Comunicació
Modalitat 6: Premi al mitjà de comunicació amb la millor cobertura de notícies relacionades amb els ODS
Modalitat 7: Premi al millor reportatge periodístic sobre els ODS publicat en un mitjà de comunicació de Barcelona

Categoria Projectes Educatius
Modalitat 8: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en un centre educatiu de primària
Modalitat 9: Premi a la millor contribució als ODS realitzada en un centre educatiu de secundària

Categoria Ciutats
Modalitat 10: Premi a la ciutat amb les millors pràctiques per a la consecució dels ODS

El període de presentació de candidatures serà de 35 dies hàbils des de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província, prevista pel 25 d’abril.

La convocatòria està oberta a qualsevol persona física o jurídica empadronada o amb seu social o delegació a la ciutat de Barcelona o la seva àrea metropolitana. Excepcionalment el Premi a la ciutat amb les millors pràctiques per a la consecució de l’Agenda 2030, està obert a ajuntaments de ciutats de tot el món que tinguin més de 50.000 habitants.

Es podran presentar a la convocatòria accions realitzades durant els dos anys anteriors a la publicació d’aquesta convocatòria, així com accions que, tot i no haver finalitzat, ja s’hagin posat en pràctica i hagin tingut algun impacte.

Les candidatures guanyadores dels premis seran escollides per un jurat independent, format per 11 persones amb trajectòria i expertesa reconegudes en les diverses categories de la convocatòria.

Els Premis Agenda 2030 tenen una naturalesa honorífica. Cada una de les candidatures premiades rebrà un guardó dissenyat en exclusiva per a aquesta convocatòria i personalitzat per a cada modalitat. El guardó ha estat dissenyat a través d’un concurs organitzat pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD), obert a artistes i dissenyadors. L’equip autor del trofeu és obra d’Agnès Aran, directora creativa de l’agència COCU i Ana Mir, dissenyadora i co-fundadora d’Emiliana Design.

El lliurament dels guardons es realitzarà a la cloenda de les Segones Jornades de l’Agenda 2030 de Barcelona, el dia 30 de setembre.

Tota la informació està disponible al web dels premis Agenda 2030 de Barcelona, així com a l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona i al portal de premis de l’Ajuntament.

https://ajuntament.barcelona.cat/agenda2030/ca/premis-agenda-2030-de-barcelona

Recordar que les fites i els indicadors clau de l’Agenda 2030 de Barcelona són accessibles online, en un format que permet visualitzar i descarregar-se les dades. És la primera ciutat de l’Estat i una de les primeres del món que les ha posat a l’abast d’aquesta forma (1).

Contingut relacionat

Carregant...
x