Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona concentra el 83 % de la inversió en oficines a l’estat espanyol

14 d'agost de 2021

Articles - Economia

(ACN) Durant el primer semestres del 2021, Barcelona ha concentrat el 83 % de la inversió en oficines de tot l’estat espanyol. Si la tendència continua, la ciutat podria tancar aquest exercici amb una inversió en oficines de 1.000 milions d’euros, i això suposaria “nivells de rècords històrics”, segons la consultora immobiliària CBRE. Els experts expliquen que la pandèmia ha provocat un “embassament” d’oficines que ha generat una oportunitat d’inversió a la capital catalana.

Tot i les bones previsions en matèria d’inversió, calculen que la demanda d’oficines es reduirà un 7 % en els pròxims tres anys per l’impacte del teletreball. Aquest escenari portarà la majoria de les organitzacions a apostar per un “model híbrid” que combinarà la feina en remot amb el treball presencial. Precisament, experts asseguren que Barcelona és una de les ciutats més ben posicionades a l’hora d’adoptar aquests models de treball amb més rapidesa després de la pandèmia.

Els ‘coworkings’ seran un dels segments més beneficiats per l’escenari post-pandèmic i guanyaran pes en el mercat com a espais de reunió “flexibles i polivalents”. El nou model de treball mantindrà les oficines o els ‘coworkings’ com a espais de trobada i de treball en equip, i apostarà pel teletreball a l’hora de fer tasques individuals que requereixin “alta concentració i el mínim d’interrupcions possibles”. Aquesta tendència provocarà canvis en el disseny de les oficines, amb espais més polivalents i preferència per zones obertes i exteriors.

Contingut relacionat

Carregant...
x