Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona Comerç entrega els Premi Comerciant 2021

3 de desembre de 2021

Articles - Comerç i Turisme

Dijous passat va tenir lloc la XVII edició dels Premis Barcelona Comerç, rebatejats en aquesta ocasió com a Premis Comerciant, en un sopar a l’Hotel Arts de Barcelona, en la que 280 comerciants, autoritats i personalitats vinculades al món del, comerç, la política i la cultura vam poder plegats brindar per l’empenta, la innovació, la tradició i el compromís dels comerciants de la ciutat.

L’acte presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; acompanyants del president de la fundació que agrupa els 23 eixos comercials de la ciutat, Salva Vendrell, va tornar al seu format presencial després del parèntesi de l’any passat provocat per la pandèmia de la COVID-19 i ho ha fet de nou, amb el comerç de proximitat com a gran protagonista,

Instaurats l’any 2004 per Barcelona Comerç, els Premis Barcelona Comerç són el màxim reconeixement atorgat al comerç de la ciutat, havent-se ampliat en aquesta edició les categories dels Premis per donar resposta al gran univers comercial de Barcelona, convençuts que el comerç s’ha diversificat i que les accions de suport, defensa i consolidació del comerç urbà arriben ja des de diferents camps.

Durant la gala es van reconèixer restabliments i persones compromesos del comerç de proximitat amb la ciutat, amb la innovació, amb l’excel·lència, amb la professionalitat, amb els veïns i amb els mateixos comerciants. Foren 12 els guardons atorgats segons la deliberació d’un jurat independent, experts en camps com l’economia digital, empresa, comunicació, consultoria i comerç:  Andrés Nuñez, Enric Sierra, Joan Vehils, Mar Galtés, Laura López, Josep Camps i Enric Jové, acompanyats dels representants de Barcelona Comerç, Salva Vendrell i Pròsper Puig.

Els premiats en aquesta XVII edició han estat:

 • Premi a la Millor Botiga: BRUNELL 1852

 Nova vida d’un clàssic. Brunells és una de les pastisseries més antigues de la ciutat, 1852, on avui dia es ret homenatge diari a la pastisseria tradicional barcelonina, recuperant i actualitzant les especialitats més emblemàtiques que permeten gaudir de gustos que crèiem oblidats. Brunells rep el Premi Barcelona Comerç a la Millor Botiga per demostrar-nos que un negoci del segle XXI pot mantenir l’essència de les botigues del segle XIX. Per ser capaços, amb el seu producte, de traslladar-nos directament als nostres records d’infantessa i per  i haver-se convertit en una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat de Barcelona.

 • Premi al Millor Restaurant: GRANJA ELENA – Eix La Marina

Alta cuina de barri. Des de 1974, Granja Elena serveix esmorzars i dinars als veïns i treballadors de la Zona Franc i a la gent que s’hi apropa expressament atrets pel carisma i cuina honesta d’aquest establiment que rep el Premi Barcelona Comerç al Millor Restaurant per haver sabut convertir un negoci familiar en un destí de peregrinació gastronòmica, a partir d’una cuina engrescadora. Per entendre que la sostenibilitat no és mai una opció. I per no  perdre mai la connexió amb el barri.

 • Premi al Millor Producte: PASTISSERIA BARCELONA – Eix Nou Eixample

Pastissos en equip. En aquesta pastisseria l’objectiu és l’excel·lència i que totes les seves creacions responguin a l’esperit d’innovació i qualitat que fonamenta aquest negoci dirigit pel Campió  de la Copa del Món de Pastisseria 2011, Josep María Rodríguez i la seva dona, Ana Jarquin, guanyadora del concurs The Best Restaurant Desert. L’any 2019 Pastisseria Barcelona va rebre el reconeixement a la Millor Pastisseria de Catalunya i ara reben el Premi al Millor Producte dels Premis Barcelona Comerç pel concepte únic de les seves creacions. Per regalar una experiència pels sentits, amb els gustos i textures de cadascuna de les seves peces. I per la visió de la pastisseria clàssica des de l’excel·lència  d’una pastisseria d’autor.

 Premi al Millor Artesà:  BALUARD

Pa que porta records. Quarta generació de forners per als quals cada pa segueix sent encara, una peça única i gairebé artística que elaboren de forma artesana seguint la tradició dels mestres forners i del seu avantpassat, Pere Bellsolà qui obrí la seva primera fleca l’any 1892 a Girona. Avui dia, de la ma de l’Anna Bellsolà, a Baluard Barceloneta i a la resta de mitja dotzena de punts de venda que han inaugurat a la ciutat des de l’any 2007, el flaire de pa, el forn de llenya girant, la farina a tots els racons són protagonistes i testimonis d’un treball artesà acurat, rigorós i conscienciós. Baluard rep el Premi Barcelona Comerç al Millor Artesà per haver mantingut la tradició artesanal en l’elaboració del seu producte. Per la seva defensa a ultrança de la matèria primera, els temps i els processos. I per portar a les taules de Barcelona un pa únic, on cada peça és un homenatge a la feina ben feta.

 • Premi al Comerç Històric:  IMPREMTA BALTASAR 1861 – Eix Sant Andreu

Paper en l’era digital. Barcelona té la seva pròpia història de la impressió amb Impremta Baltasar 1861, un establiment fidel reflex del paper rellevant de la impremta per al patrimoni cultural i industrial barceloní i que els seus propietaris han sabut preservar. Impremta Baltasar 1861 rep el Premi Barcelona Comerç al Comerç Històric per preservar l’ofici, sense renunciar a les noves tecnologies. Per haver vist com transcorria la vida del seu barri a través de tres segles diferents. I per haver estat capaç, durant cinc generacions de la mateixa família, d’oferir un servei de màxima qualitat adaptat a cada moment de la història.

 • Premi a la trajectòria del comerciant:  PERE CAHUÉ (Probike) – Eix Nou Eixample

A cop de pedal. Des de fa 30 anys Pere Cahué ha fet de la seva afició a la bicicleta la seva professió al capdavant de la que probablement és en aquests moments, la botiga de bicicletes més important del país, Probike El seu establiment és més que un comerç i al seu voltant s’ha creat una sòlida comunitat d’aficionats que avalen la bona feina d’aquest comerciant, conegut també per les seves iniciatives solidàries muntant escoles de mecànica, cedint gratuïtament bicicletes a col·lectius amb risc d’exclusió social o col·laborant amb ONG amb projecte aquí i fora de les nostres fronteres. Pere Cahué rep el Premi Barcelona Comerç a la Trajectòria del Comerciant per més de tres dècades al capdavant del mateix negoci. Per saber unir feina i passió, encomanant-la a clients d’arreu del món. I per convertir la seva botiga, Probike, en un lloc d’obligada visita per a tot aficionat al pedal.

 • Premi al compromís social:  JOSEP LAMIEL  (Bar Marsella) – Eix Raval

Ha lluitat contra gegants. El Marsella és el bar en actiu més antic de Barcelona. Data de l’any 1980 i al seu capdavant està Josep Lamiel qui treballant des del Raval, com a propietari del Marsella i com a president de l’eix comercial, vetlla pels interessos dels comerços i del veïnat en particular i de tota Barcelona, en general. Josep Lamiel rep el Premi Barcelona Comerç al Compromís Social pel seu compromís, ferm i sostingut en el temps, d’estesa de mans als col·lectius  més joves i menys afavorits, proporcionant-los una oportunitat real d’inserció laboral en el sector del comerç. Per treballar des de i per al barri. I per recuperar, amb la seva manera d’entendre el comerç, tot el significat de la paraula “aprenent”.

 • Premi a la Millor Innovació al Comerç:  MAMÁ HELADERA  – Eix Poblenou

Gelats que són històries. Després d’una dècada aportant atributs sensorials als gelats del negoci familiar, Irene Iborra al capdavant de Mamá Heladera, ha apostat per anar un pas endavant en el tradicional ofici de la gelateria i ofereix en el seu establiment, gelats artesans personalitzats i creats partint dels records que recopila mitjançant formularis que lliura als clients. Mama Heladera rep el Premi a la Millor Innovació al Comerç per donar-li encara una volta més a l’ofici familiar de 5 generacions. Per l’arrelament i agraïment al barri i als seus veïns i veïnes. I per la seva aposta disruptiva de crear gelats i torrons artesans personalitzats partint dels records dels consumidors.

 • Premi al Millor Model de Negoci: Culinarium – Eix Gran de Gràcia

Cuina per a tots. La història de Culinarium va arrencar el 1863 a Tàrrega, quan Delfi Elias va fundar Casa Delfin, un petit comerç familiar de porrons i setrills de vidre. Temps després, el que va començar sent una botiga de barri es va transformar en un negoci de subministrament per a la restauració i l’hosteleria i el 1996 naixia, sense abandonar la casa matriu, Culinarium. Era un nou model de negoci amb voluntat d’ajudar a cuinar i servir més bé el menjar fet a casa, tant per al qui té traça a la cuina com el que en té menys, oferint per això, un ampli ventall de productes per a totes les butxaques. Culinarium rep el Premi al Millor Model de Negoci per haver sabut, generació a generació, fer créixer i evolucionar el seu model de negoci a ritme dels canvis de la societat, però mantenint-se fidels a l’esperit i als valors de la botiga de barri i de l’associacionisme. I per convertir un negoci familiar en un referent pels apassionats de la cultura de la cuina.

 • Premi de l’On a l’Off: Kave Home

Solucions completes per decorar, en líniai fora de línia. Kave home va ser un dels showrooms pioners a l’avinguda Diagonal on va la marca que existeix des de 1982, va obrir la seva  primera botiga física. Fins llavors, 2019, només treballava online amb lliurament a domicili.

Kave Home rep el Premi Barcelona Comerç de l’On a l’Off per haver evolucionat des de la distribució del producte  cap al  disseny i venda de la seva pròpia marca. Per saber llegir en clau local les tendències del sector. I per haver transitat amb èxit del món online al món offline, iniciant una nova manera d’entendre la relació amb el client.

 • Premi Joan Mateu: TONI FALGUERAS  (El Celler de Gelida) – Eix Sants- Les Corts

El Premi Joan Mateu en record a qui va ser fundador de l’Eix Comercial de Sant Andreu i també fundador i promotor de Barcelona Comerç s’atorga des de fa dos anys a persones o entitats que hagin destacat, des de dins mateix de Barcelona Comerç o de manera molt propera, per la seva tasca d’impulsió i  promoció dels nostres comerços, fent sentir arreu la veu del comerç de proximitat de la ciutat. I és així que en aquest XVII edició dels Premis Barcelona Comerç rep el Premi Joan Mateu, Toni Falgueras, un “botiguer nascut a la botiga”, com diu ell mateix que ha convertit una taverna de barri en un establiment reconegut internacionalment. Lluitador, “comerç en vena”,  sempre ha vetllat pel comerç de proximitat amb mirada europea, liderant iniciatives, contribuint a la competitivitat comercial del comerç local i oferint, sempre, el millor servei a clients del barri, de la ciutat i d’arreu del món.

 • Premi Compromís amb el Comerç: MERCAT DE LA BOQUERIA – Eix Raval

Han passat vuit segles des de la primera notícia que es té dels orígens del Mercat de la Boqueria, que data del 1217 i que confirma la presència de taules de venda ambulant de carn, ateses pe pagesos de pobles dels voltants de Barcelona, al pla de la Boqueria. Des de llavors, paradistes de totes les èpoques han despatxat els seus productes en aquest mercat, primer sota un mar de tendals i després protegits per una coberta metàl·lica i per descomptat, sempre, al servei del públic local i molt més enllà de la fama internacional que ha aconseguit al llarg de la història. És pet tot plegat, pel seu arrelament a l’entorn, participant activament del teixit associatiu del barri. Per la seva decisiva contribució al coneixement i reputació del comerç de proximitat de la ciutat. Pel compromís d’uns botiguers i restauradors que, tot i ser referent mundial, no perden de vista que treballen per ser el mercat dels veïns i veïnes del barri. I per ser defensors abanderat de la màxima “el comerç fa la ciutat” que el Mercat de la Boqueria rep en aquesta XVII edició dels Premis Barcelona Comerç, el Premi al Compromís amb el Comerç.

Contingut relacionat

Carregant...
x