Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona comença el programa "Comerç Verd" als mercats

14 de juny de 2021

Articles - Medi Ambient

La proposta pretén que tots els mercats de la ciutat ofereixin als clients productes de proximitat. Per fer-ho, l'Ajuntament de Barcelona atorgarà qualificacions als mercats municipals i parades que més productes d'aquest tipus ofereixin. És un projecte de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Comissionat d'Economia Social i Solidària, Desenvolupament Local i Política Alimentà­ria de l'Ajuntament de Barcelona i la Fede­ració de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).

Comerç Verd vol reduir la petjada carboni i potenciar l'agricultura i la ramaderia local i sostenible de la ciutat. Per poder optar a tenir aquest millor posicionament s'han de complir uns requisits. S'han de tenir una quantitat mínima de productes locals, ecològics o directes d'un pagès o llotja, s'han d'incloure les etiquetes i cartells que identifiquen els productes i marquen la parada com a saludable i sostenible i haver entrat dins del programa Comerç Verd.

La prova pilot començarà als mercats de Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta.
A partir del setembre s'incorporaran els 39 mercats alimentaris restants de la ciutat. A més, Comerç Verd forma part del programa Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021, que té com a objectiu fomentar una alimentació més saludable, sostenible i local i millorar la salut de les persones i del planeta.

Temes mercatsBarcelonaproductes de proximitatproductes sosteniblesproductes ecològics

Contingut relacionat

Carregant...
x