Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona atorgarà la Medalla al Mèrit Cultural a Juan Antonio Bayona

9 de maig de 2024

El Govern municipal de Barcelona ha anunciat la seva proposta d'atorgar la Medalla al Mèrit Cultural de la ciutat al reconegut cineasta i productor Juan Antonio Bayona, nascut a Barcelona el 1975. Aquesta distinció reconeixeria el talent i la contribució de Bayona al panorama cinematogràfic català i internacional, destacant-lo com un dels grans realitzadors espanyols del segle XXI.

La proposta, que serà sotmesa a votació en sessió plenària després de ser exposada als grups municipals, vol ressaltar la capacitat de Bayona per establir lligams entre Barcelona i la indústria del cinema a nivell mundial, així com per mantenir viu l'amor del públic cap a la gran pantalla.

Bayona, graduat de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), ha consolidat una destacada carrera en el món de l'audiovisual, amb èxits com L’orfenat (2007) i Un monstre ve a veure’m, així com la recent pel·lícula La societat de la neu, que va rebre nominacions als Premis Oscars.

A través d'aquest reconeixement, Barcelona també vol destacar la capacitat de Bayona per explorar una àmplia gamma d'universos cinematogràfics, des de l'ambientació fantàstica fins a la dramàtica, i per consolidar-se com una veu única en la indústria.

Contingut relacionat

Carregant...
x