Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona Activa llança un programa per a impulsar les startups esportives

4 de maig de 2021

Articles - Esports

L’Ajuntament de Barcelona llança un programa nou, Sport-Up, que té com a objectiu donar suport a la creació i al creixement d’empreses en el sector de la indústria esportiva innovadora i tecnològica amb visió global a Barcelona. El programa, liderat per Barcelona Activa, compta amb la col·laboració d’AticcoLab i el clúster de la indústria de l’esport INDESCAT. Així mateix, aquest programa s’emmarca dins de la iniciativa liderada per l’Institut de Barcelona Esports (IBE) que ha anunciat la creació d’un hub d’esports, tecnologia i innovació (Barcelona Sports Tech Hub), que ajudarà a potenciar aquest sector a la ciutat.

L’Ajuntament ha obert la convocatòria perquè les startups presentin les seves candidatures del 4 al 30 de maig de 2021, en la qual se seleccionaran un màxim de 12 projectes esportius que formaran part de la primera edició Sport-Up. El programa es dirigeix a empreses emergents que desenvolupin la seva activitat en el sector de l’esport o l’activitat física, sobretot a projectes que es troben en fase de validació del seu producte en el mercat, o que tinguin un prototip o a punt de finalitzar-lo, i puguin fer aquest procés acompanyat de suport expert i tutories. 

Sport-Up consta de dues fases. En la primera, s’escolliran 20 projectes que hauran de fer un bootcamp o entrenament intensiu, consistent en quatre dies de treball de modelització del projecte i un Demo Day (presentació de pitches). En finalitzar aquest procés, s’hi presentaran davant un tribunal format per persones de l’ecosistema emprenedor i del sector sportstech. Dels vint preseleccionats, els 12 finalistes escollits en el programa tindran accés a la formació, l’acompanyament, la mentoria personalitzada, amb itinerari segons les necessitats sorgides de cadascun, i les activitats de networking seleccionades expressament per ajudar a desenvolupar els seus projectes i donar suport a la cerca de finançament. A més, tindran accés a un espai de treball a la Incubadora Almogàvers.

La primera edició del programa tindrà una durada de 8 mesos, des de juny de 2021 fins al gener de 2022. Arribat el final del programa, Barcelona Activa lliurarà el premi Sport-Up al millor projecte de cada edició, amb una dotació econòmica de 10.000 euros, després que un jurat l’hagi valorat com la iniciativa amb més potencial del programa.  

Temes Sport-Upstart-upBarcelonaesportshubemprenedoriaindústria esportiva

Contingut relacionat

Carregant...
x