Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona acollirà Giga, iniciativa de l’ONU per connectar digitalment totes les escoles del món

19 de juliol de 2022

Articles - Educació

El 15 de juliol es va fer públic que Barcelona serà la seu de Giga, iniciativa d’UNICEF i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) -organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les tecnologies de la informació i la comunicació- que persegueix connectar totes les escoles del món a internet per al 2030. El Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i l‘Ajuntament de Barcelona han acordat acollir el Centre Tecnològic de Giga a Barcelona, concretament a Ca l’Alier, que acull la fundació BIT-Habitat, el centre municipal d’innovació urbana.

Per discutir sobre els avenços del projecte, ahir 18 de juliol es van reunir a Barcelona -a Ca l’Alier- Fayaz King, director adjunt per a Innovació i Resultats sobre el Terreny d’UNICEF; Doreen Bogdan-Martin, directora de l’Oficina de Desenvolupament de Telecomunicacions de la UIT; Ángeles Moreno Bau, secretària d’Estat d’Afers Estrangers i Globals; Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; Victòria Alsina, consellera d´Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, i Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l´Ajuntament de Barcelona.

 Laia Bonet va destacar que “el Centre Tecnològic de Giga consolida a Barcelona un ecosistema tecnològic de primera categoria compromès amb una transició digital justa. L’Ajuntament treballa per tancar la bretxa digital a la ciutat; amb Giga, contribuirem a fer-ho també a la resta del món”.  La tinenta d’alcaldia també va remarcar “la importància de treballar de la mà de Govern i Generalitat en aquesta aposta conjunta, que reforça la projecció internacional de la ciutat i el seu teixit econòmic, tecnològic i social”.

La desigualtat a l’accés a internet i les xarxes exacerba les bretxes digitals i educatives entre països desenvolupats i països en desenvolupament, així com les desigualtats internes, agreujant l’exclusió i limitant les oportunitats per als nens i nenes més vulnerables. La necessitat de connexions escolars adequades ha estat encara més evident durant la pandèmia, que ha posat en perill els avenços realitzats en la millora de l’educació global. Actualment, només la meitat de les aproximadament 6 milions d’escoles del món estan connectades a internet, la majoria a països desenvolupats. Únicament una fracció de les escoles als països menys avançats estan connectats a internet.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x